Baronul sărăciei Dumitru Buzatu se rățoiește la liberalul Bolojan: "Abuz! Cine ești tu să decizi soarta unui om?"


Baronul sărăciei Dumitru Buzatu se rățoiește la liberalul Bolojan: "Abuz! Cine ești tu să decizi soarta unui om?"

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, baronul pesedist Dumitru Buzatu, a declarat joi, pentru Agerpres, că este un abuz anunțul liberalului Ilie Bolojan conform căruia va opera o serie consistentă de concedieri din cadrul CJ Bihor. "Aceste afirmaţii ascund de fapt o intenţie a Guvernului de a concedia angajaţi din administraţia publică locală", a precizat Buzatu. 

"Eu am spus în mai multe rânduri, încă de la apariţia declaraţiilor lui Ilie Bolojan, că aceste afirmaţii ascund de fapt o intenţie a Guvernului de a concedia angajaţi din administraţia publică locală. Fără să am în vedere ideea de a manipula pe cineva, eu cred că afirmaţiile făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan constituie un abuz. Cum poţi după două-trei zile de la instalarea în funcţie să spui că trimiţi acasă oamenii? Cine eşti tu să trimiţi acasă jumătate dintre salariaţii Consiliului Judeţean, care au fost angajaţi ca urmare a unor concursuri, pe durată nedeterminată majoritatea lor şi poate în unele cazuri pe durată determinată? Cine eşti tu să decizi soarta unui om care a îmbrăcat această carieră? Trebuie să fim foarte circumspecţi, pentru că acestea sunt de fapt săgeţile manipulative lansate de Guvern, prin intermediul anumitor reprezentanţi din administraţia publică locală", a declarat Buzatu.

Mai mult, Buzatu a menţionat că nu va concedia niciun salariat al instituţiei pe care o conduce: "Din cele aproape 190 de posturi de la Consiliul Judeţean Vaslui, abia aproximativ 110 sunt ocupate. Eu nu voi accepta să concediez niciun salariat din administraţia judeţeană, pentru că fiecare dintre aceşti angajaţi au trecut printr-un concurs, printr-o selecţie şi au fost angajaţi ca urmare a nevoii acestei instituţii de utilizare a capacităţii lor. Nu putem acum, pentru că pur şi simplu s-a trezit cineva, să dăm afară un sfert sau jumătate sau trei sferturi din angajaţi. Sunt o grămadă de lucruri care fac parte dintr-un angrenaj de manipulare pe care îl pune în funcţiune Guvernul şi noi nu trebuie să acceptăm acest lucru".

Tupeul pesedistului Buzatu este fără margini, întrucât din 2012 administrează unul dintre cele mai sărace județe, aspect reflectat foarte bine acum două zile de jurnalista Camelia Tabacu într-o postare pe Facebook ca reacție la două imagini sărăcăcioase publicate de Consiliul Județean Vaslui pe rețelele sociale de la o ceremonie de instalare a unui primar pesedist. 

"Depresia, sărăcia, neghiobia, nesimțirea, nepăsarea, tupeul, sfidarea, disprețul în imagini surprinse la ceremonia de instalare a unui primar pesede de prin județul Vaslui, cu participarea extraordinară a șefului Mitică. După 13 ani de UE, decorul și protagoniștii ieuropieni de la vaslui sunt de film sovietic despre beneficiile colectivizării.

Bă, voua nu vă e jenă să postați pe pagina Consiliului Județean atâta delăsare, atâta nimic după zeci de ani în care ați fost la putere și ați avut bugetul țării pe mână, după nenumărate posibilități și oportunități de a accesa fonduri europene și de a înlocui dracului sărăcia de carpetă care pute a vechi și naftalină, mesele de popotă, dușumeaua putrezită și fețele de masă căpătate pe la pomenile de prin comună?", a scris Camelia Tabacu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.