Udemeriștii, pe jar. Rareș Bogdan, poziție tranșantă: "Nu mi-i doresc la guvernare!"


Udemeriștii, pe jar. Rareș Bogdan, poziție tranșantă: "Nu mi-i doresc la guvernare!"

Deși o parte dintre membrii PNL preferă o alianță guvernamentală cu PMP și UDMR după alegerile parlamentare, întrucât ambele formațiuni fac parte din Partidul Popular European, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat pentru Știri Diaspora că preferă un Guvern format de PNL împreună cu Partidul Mișcarea Populară și Uniunea Salvați România. "Suntem PNL și ne vom ocupa de cetățenii României, indiferent de etnie", a subliniat liberalul. 

"Am un respect deosebit pentru populația de etnie maghiară. Consider că au aceleași drepturi precum românii, că sunt cetățeni onești, dar pentru liderii UDMR cred că repetarea dimineața după ce-și fac sfânta rugăciune și își beau cafeaua a articolului 1 din Constituție ar fi un atu. Nu mi-i doresc la guvernare, îmi doresc mai repede PMP și USR. Suntem PNL și ne vom ocupa de cetățenii României, indiferent de etnie. Așa cum fac Ilie Bolojan, Emil Boc, Florin Oancea sau alți primari din orașele unde sunt comunități importante de maghiari, unde nu a existat nici o diferență în administrarea orașelor cu privire la străzile sau casele unde locuiesc etnici maghiari. Emil Boc este același primar pentru maghiari și pentru români, Ilie Bolojan la fel, de asemenea, Daniela Câmpean la Sibiu e același președinte de Consiliu Județean la Sibiu și deopotrivă se comportă și cu sașii și cu romii și cu evreii, cu maghiarii și cu românii. Cred că chestiunile etnice ar trebui să dispară într-o Europă în care etnicitatea nu mai contează", a declarat Rareș Bogdan.

Totodată, Rareș Bogdan a lansat un apel către cei din USR, transmițându-le să fie mai rezervați atunci când atacă PNL, căci cu liberalii se vor așeza la aceeași masă a negocierilor pentru a se clădi viitoarea guvernare. 

"Eu nu voi lansa atacuri către colegii din USR, dar în același timp trebuie să spun că mă deranjează atacurile venite dinspre ei. Nu-i înțeleg de ce fac acest lucru pentru că mai devreme sau mai târziu vor trebui să se pună la masă cu noi pentru a construi o guvernare puternică. Nu voi spune că îi prefer pe unii sau pe alții, dar în jurul PNL și în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis se va realiza viitoarea guvernare. Cred că atât PMP, cât și USR pot să aibă un rol important în această guvernare. Dar cred că o parte dintre colegii din USR ar trebui să fie mai rezervați în a lansa atacuri care de multe ori sunt mai virulente decât cele venite dinspre PSD. Nu veți vedea atacuri pornite dinspre PNL spre USR. În schimb, de câteva săptămâni bune încasăm atacuri sub centură și nefondate din partea unor lideri care consideră că dacă se urcă pe un elefant pot să își crească foarte mult căprița. E mai greu", a precizat eurodeputatul PNL. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.