APEL: Asociațiile civice românești din Basarabia solicită mobilizarea generală pentru alungarea lui Dodon: Pe 15 noiembrie putem scăpa odată și pentru totdeauna de acest gunoi național, de această căzătură umană! MERGI LA VOT CÎT ÎNCĂ POȚI!


APEL: Asociațiile civice românești din Basarabia solicită mobilizarea generală pentru alungarea lui Dodon: Pe 15 noiembrie putem scăpa odată și pentru totdeauna de acest gunoi național, de această căzătură umană! MERGI LA VOT CÎT ÎNCĂ POȚI!

Asociațiile civice românești din Republica Moldova solicită, la unison, mobilizarea totală a electoratului pro-românesc și pro-european la al doilea tur al alegerilor prezidențiale, pentru a-l alunga pe rusofilul, românofobul și coruptul Igor Dodon de la președinție și pentru a alege, după decenii de sărăcie, corupție generalizată și rusificare premeditată, un președinte pro-european: Maia Sandu.   

”Pe parcursul celor 30 de ani, primele funcții în stat au fost deținute doar de către dușmanii neamului nostru. Dar cel mai hidos dintre toți este acest Dodon. Trădări naționale, declarații belicoase, furt calificat, corupție, etc., etc. (…) Stimați compatrioți! Nu putem rata șansa să salvăm Basarabia de căpetenia corupților și trădătorilor! Pe 15 noiembrie putem scăpa odată și pentru totdeauna de acest gunoi național, de această căzătură umană!”, îndeamnă apelul asociațiilor civice românești din Republica Moldova, pe care Podul.ro vi-l prezintă în integralitate, în cadrul campaniei noastre ”MERGI LA VOT CÎT ÎNCĂ POȚI”. 

Vă amintim că aproximativ 13.000 de cetăţeni din Republica Moldova au votat duminică, 1 noiembrie, în primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, în cele 13 secţii de votare deschise pe teritoriul României. Un procent destul de modest având în vedere că numărul total al celor care au venit la urne, în cele 139 de secții de votare deschise în Diaspora, a fost de 149.840 de alegători. Un record istoric! Podul.ro le cere cetățenilor moldoveni, aflați în prezent pe teritoriul României și nu numai, să meargă duminică la urne. În zilele următoare, site-ul nostru va publica mesajele destinate acestora din partea unor personalități sau oameni obișnuiți din România sau R. Moldova.

Vă prezentăm apelul asociațiilor civice românești din Basarabia: 

”APEL al reprezentanților Mișcărilor civice românești,cu privire la turul doi al scrutinului prezidențial din R. Moldova

Mișcarea de Renaștere și Eliberare Națională, prin reprezentanții săi din Primul Parlament, a trasat parcursul Republicii Moldova în Declarația de Independență, deschizând drumul spre integrarea în spațiul românesc și european. 

Drept răspuns, imperiul rus, declanșează războiul de la Nistru și stopează întoarcerea noastră ACASĂ și în Europa.

Pe parcursul celor 30 de ani, primele funcții în stat au fost deținute doar de către dușmanii neamului nostru. Dar cel mai hidos dintre toți este acest Dodon. Trădări naționale, declarații belicoase, furt calificat, corupție, etc., etc.

În cei patru ani de mandat, Dodon a călcat în picioare tot ce avem mai sfânt:

- a falsificat actul de naștere al Republicii Moldova – Declarația de Independență!

- a depus flori la mormântul celor care ne-au omorât părinții și frații la Nistru, în 1992. 

- l-a numit președinte pe separatistul uzurpator Krasnoselski!

- a declarat scoaterea în afara legii a băștinașilor, a românilor basarabeni!

- a trădat interesul național al Republicii Moldova, apărând de la tribuna ONU prezența pe teritoriul nostru a armatei ruse de ocupație!

- s-a înconjurat cu cele mai reacționare și odioase lepre antinaționale și a promovat românofobia ca politică de stat!

- a pângărit credința și biserica națională!

- a dat mâna cu Plahotniuc pentru a beneficia de milioane, primite în ‹kuliok›!

- îi protejează pe cei care au furat miliardul și a eliberat de la pușcărie tâlharii implicați în furtul banilor publici!

- este implicat direct în ‹afacerea› de milioane Bahamas!

- a cheltuit sute de milioane din banii publici, pentru odihna sa și a familiei!

- utilizează resurse administrative și financiare de milioane de euro din străinătate!

- seamănă ură între moldoveni și dezbină societatea pe criterii etnice!

- desconsideră și batjocorește Diaspora noastră! 

- a atacat impardonabil Europa, SUA și România!

Stimați compatrioți!

Nu putem rata șansa să salvăm Basarabia de căpetenia corupților și trădătorilor! 

Pe 15 noiembrie putem scăpa odată și pentru totdeauna de acest gunoi național, de această căzătură umană! 

Mobilizare generală! Ieșim cu toții la votare să-l dăm jos pe ‹kuliok›! 

 

Mișcarea Civică Europeană

Sfatul Țării 2

Congresul Mondial Român, sucursala Basarabia

11 noiembrie 2020”

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.