Acuze dure în tabăra GOP. FIII președintelui Trump le reproșează republicanilor că nu îl susțin în bătălia pentru un nou mandat. „Unde sunt republicanii?! Aveți oase în voi sau ce? Luptați contra acestei fraude”


Acuze dure în tabăra GOP. FIII președintelui Trump le reproșează republicanilor că nu îl susțin în bătălia pentru un nou mandat. „Unde sunt republicanii?! Aveți oase în voi sau ce? Luptați contra acestei fraude”

Președintele Donald Trump îi acuză pe democrați de fraudarea alegerilor prezidențiale, pe fondul înclinării balanței în favoarea contracandidatului democrat Joe Biden, iar fiii săi le reproșează republicanilor că nu îl susțin îndeajuns pe actualul lider de la Casa Albă în cursa pentru un nou mandat, scrie BBC.

Fiul cel mare, Don Jr (42 de ani), acuză partidul că este slab, în vreme ce fratele acestuia, Eric (36 de ani), atrage atenția că „votanții nu vor uita niciodată atitudinea voastră de oi”.  

Ieșirile publice ale celor doi și tonul virulent al acuzațiilor ar indica, potrivit BBC, o ruptură între discipolii președintelui și Partidul Republican (denumit adesea GOP - Grand Old Party - deși a apărut pe scena politică mai târziu decât Partidul Democrat)

Mai mulți aleși republicani s-au delimitat deja, așa cum arătam AICI, de acuzațiile de fraudă formulate de Trump în conferința susținută de la Casa Albă (detalii AICI), fără a aduce însă dovezi în sprijinul afirmațiilor sale.  

Dar Don Jr, care ar avea aspirații politice proprii, se adresează cel mai probabil celor care se gândesc deja la cursa prezidențială din 2024.

„Au ocazia perfectă să arate că sunt dispuși și capabili să lupte, în schimb cedează în fața mafiei media. Nu vă îngrijorați însă. Echipa lui Donald Trump va lupta și, firește, ei se pot uita ca de obicei”, a scris Don Jr pe Twitter. „Republicanii sunt slabi de decenii iar asta a permis stângii să facă toate aceste lucruri”, a adăugat Trump jr.  

Fratele său, Eric, i-a ținut isonul, tot printr-un tweet: „Unde sunt republicanii?! Aveți oase în voi sau ce? Luptați contra acestei fraude. Votanții nu vor uita niciodată atitudinea de oi”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.