Mai multe televiziuni americane au decis joi seară să întrerupă difuzarea în direct a declaraţiilor preşedintelui Donald Trump, considerând că acesta dezinformează populaţia, relatează AFP, citată de agerpres.ro.
În timp ce numărarea voturilor continuă, Donald Trump a organizat o conferință de presă la Casa Albă pentru a le spune alegătorilor că „dacă număraţi voturile legale, eu câştig uşor. Dacă număraţi voturile ilegale, ei (democrații) pot încerca să ne fure alegerile''.
''În pofida amestecului, care nu a mai fost văzut niciodată în alegeri, a mass-media, a comunităţii de afaceri şi a giganţilor tehnologiei, am câştigat cu scoruri istorice şi sondajele au greşit în mod deliberat'', a continuat Trump.
Președintele Trump a susţinut acelaşi argument ca şi în timpul primei sale intervenţii din seara zilei de 3 noiembrie, fără a prezenta vreo dovadă la acuzaţiile sale de fraudă electorală.
"Nu putem permite nimănui să-i reducă la tăcere pe alegătorii noştri şi să fabrice rezultatele", a mai spus el adăugând „am sentimentul că justiţia va trebui să decidă în cele din urmă''.
Foarte repede, MSNBC a încetat să transmită în direct.
''Ei bine, iată-ne din nou în poziţia neobişnuită de a (trebui) nu numai să-l întrerupem pe preşedintele Statelor Unite, ci şi să îl corectăm pe preşedintele Statelor Unite'', a declarat prezentatorul Brian Williams.
Canalele NBC News şi ABC News au întrerupt, de asemenea, difuzarea conferinţei de presă, care în cele din urmă nu a fost una deoarece preşedintele a părăsit sala fără a prelua vreo întrebare.
CNN a decis să nu întrerupă microfonul preşedintelui Donald Trump. ''Ce noapte tristă pentru Statele Unite ale Americii să-şi vadă preşedintele (...) acuzând în mod fals oamenii că au încercat să fure alegerile'', a concluzionat cunoscutul prezentator Jake Tapper.
În același timp, mai mulți aleși republicani s-au delimitat de acuzațiile de fraudă formulate de Trump.
„Aceasta devine nebunie”, a spus Adam Kinzinger, un congresman din Illinois, apreciind că preocupările legitime cu privire la fraudă ar trebui tratate legal. El a avertizat de asemenea asupra răspândirii ”dezinformării”.
„Nu există nicio susţinere pentru afirmaţiile preşedintelui din această seară care subminează procesul nostru democratic. America numără voturile şi trebuie să respectăm rezultatele aşa cum am făcut întotdeauna înainte”, a spus Larry Hogan, guvernatorul republican din Maryland.
”Dacă cineva are dovada unor nereguli, ar trebui să o prezinte şi să o rezolve. Orice este mai puţin dăunează integrităţii alegerilor noastre şi este periculos pentru democraţia noastră”, a declarat Paul Mitchell, un congresman din Michigan.
Senatorul Pat Toomey din Pennsylvania a afirmat de asemenea că nu vede nicio o dovadă a unei fraude semnificative în alegerile din 3 noiembrie.