DEZVĂLUIREA lui Iurie Reniță: Socialistul Corneliu Furculiță a pompat ILEGAL 6,5 milioane lei în campania lui Dodon! Dosarul Bahamas și spălarea banilor Rusiei


DEZVĂLUIREA lui Iurie Reniță: Socialistul Corneliu Furculiță a pompat ILEGAL 6,5 milioane lei în campania lui Dodon! Dosarul Bahamas și spălarea banilor Rusiei

Deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) anunță, pe Facebook, că a primit răspunsurile de la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) în cazul rusofililor, socialiștilor și românofobilor penali Corneliu Furculiță și Vasile Bolea, protagoniști de marcă al spălării banilor rusești în Bahamas, alături de Igor Dodon, bufonul Moscovei. Răspunsurile ANI sunt diferite, avertizează Reniță, deși probele sunt concludente atât în cazul lui Bolea cât și în cel al lui Furculiță.

În această ordine de idei, Iurie Reniță anunță că foarte curând va dezvălui noi probe incontestabile privindu-l pe Corneliu Furculiță, șeful grupului parlamentar al PSRM, nefiind deloc exclus ”ca smeritul și evlaviosul lider al fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, să fi împrumutat 6,5 milioane de lei de la propria firmă ‹Exclusiv Media› SRL și nu doar 1 milion, după cum se credea până în prezent, bani ce au fost utilizați ilegal în campania prezidențială a lui Igor Dodon din 2016”. Probele vor fi trimise atât la ANI cât și la Procuratura Generală. 

Podul.ro vă prezintă clarificările lui Iurie Reniță:

”ANI prezintă răspunsuri diferite pentru Furculiță și Bolea în cazul Bahamas

După ce am prezentat toate probele concludente privind spălarea de bani din Rusia, prin filiera Bahamas, de către 29 fruntași socialiști în campania prezidențială din 2016, printre care deputații socialiști Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Petru Burduja, după ce Procuratura Anticorupție a trecut cu vederea ilegalitățile comise de către reprezentanții psrm-iști, zilele trecute am primit răspunsurile de la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru C. Furculiță și V. Bolea.

N-aș dori să comentez răspunsurile, să o facă juriștii cu experiență în domeniu, dar o întrebare absolut firească apare: cum se face că în același caz Bahamas, cu același Furculiță, cu același Bolea avem 2 răspunsuri și interpretări diferite? Sau poate inspectorii de integritate de la ANI se conduc de legi diferite – unul de cele din Republica Moldova, iar altul din statul Bahamas ori din Federația Rusă?

În timpul cel mai apropiat voi veni cu noi probe la acest subiect de maximă rezonanță politică, socială și electorală, cu atât mai mult cu cât nu-i exclus că smeritul și evlaviosul lider al fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, să fi împrumutat 6,5 milioane de lei de la propria firmă "Exclusiv Media" SRL și nu doar 1 milion, după cum se credea până în prezent, bani ce au fost utilizați ilegal în campania prezidențială a lui Igor Dodon din 2016. Degrabă revenim cu noi probe, pe care le vom prezenta, inițial la ANI, iar ulterior – la Procuratura Generală”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.