VIDEO După ce a declarat război CCR, Orban demarează procedura de demitere a Avocatei PSD Renate Weber: "Nu mai este de mult Avocatul Poporului!"


VIDEO După ce a declarat război CCR, Orban demarează procedura de demitere a Avocatei PSD Renate Weber: "Nu mai este de mult Avocatul Poporului!"

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că va solicita grupurilor parlamentare ale PNL să analizeze posibilitatea demiterii Avocatei grupului infracțional organizat PSD (așa-zisă a Poporului), Renate Weber, în contextul în care aceasta a atacat ieri la CCR legea privind impozitarea pensiilor speciale. 

Ludovic Orban: "Avocatul Poporului nu mai este de mult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei și au pus în pericol sănătatea prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat ca fiind prietenul PSD, Avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7 mii de lei. (...) Îmi pare rău că Avocatul Poporului se comportă în acest fel. Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului".

Vedeți video de la 24:20: 


CITIȚI ȘI: Lista integrală de motive invocate de Weber și ÎCCJ în sesizarea la CCR privind impozitarea pensiilor speciale: "E o chestiune de principiu!"

Totodată, reiterăm că Orban a spus pe 17 iunie, la Realitatea PLUS, că, după alegerile parlamentare, PNL va propune un proiect de lege prin care vizează modificarea modului de funcționare a CCR. 

Ludovic Orban: "După alegeri vom pregăti o propunere de modificare. Sunt necesare schimbări ale prevederilor la nivel constituțional și vom pregăti o modificare astfel încât să punem CCR în cadrul constituțional și să determinăm un comportament corect al instituției. Din păcate au existat multe decizii în ultima vreme care au creat impresia că CCR este o filială a PSD. Or, lucrul acesta nu poate fi acceptat".

Vedeți video de la 40:20: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.