Mesajul unui preot către credincioși: "Vă scriu cu lacrimi în ochi, căci mi-e dor de fiecare dintre voi, dar bine este să ne protejăm, să nu îngreunăm munca autorităților!"


Mesajul unui preot către credincioși: "Vă scriu cu lacrimi în ochi, căci mi-e dor de fiecare dintre voi, dar bine este să ne protejăm, să nu îngreunăm munca autorităților!"

Valeriu Roșcan, preot în satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni din județul Vrancea, a lansat un mesaj către români și mai ales către enoriașii respectivei parohii, prin care le transmite să fie responsabili cu ocazia Sărbătorilor Pascale și să stea acasă pentru a se proteja și a nu îngreuna lupta autorităților cu epidemia de coronavirus

"După oficierea Slujbei, voi merge însoțit de cântăreț în toată parohia, lăsând mai multe lumânări tip candelă pe toate străduțele parohiei, precum și la toate Troițele din parohie! Tot acolo, la troițe, veți găsi și Sf. Pască!", le-a mai spus preotul credincioșilor, potrivit g4media

Valeriu Roșcan: "Dragii mei, ENORIAȘI AI PAROHIEI DRAGOSLOVENI! Datorită măsurilor luate de către autorități, măsuri binevenite în sprijinul protejării sănătății noastre, fac acest apel către voi toți, fiii mei duhovnicești ca în noaptea ÎNVIERII lui HRISTOS Domnul să rămâneți ACASĂ! Prin contribuția unor oameni credincioși, vrednici și responsabili, vom putea aduce LUMINA ÎNVIERII la casele dumneavoastră după oficierea Slujbei ÎNVIERII și a SF. LITURGHII! Acest lucru se va întâmpla între orele 3 și 5 ale dimineții! Știu că nu aveți posibilitatea de a ajunge la mormintele celor dragi, drept pentru care, în Noaptea ÎNVIERII va fi o persoană care va pune câte o lumânare tip candelă la toate mormintele din cimitir! După oficierea Slujbei, voi merge însoțit de cântăreț în toată parohia, lăsând mai multe lumânări tip candelă pe toate străduțele parohiei, precum și la toate Troițele din parohie! Tot acolo, la troițe, veți găsi și Sf. Pască! Vă rog sa fiți responsabili, să rămâneți acasă! Știu că este greu și vă scriu cu lacrimi în ochi, căci mi-e dor de fiecare dintre voi, dar bine este să ne protejăm, să nu îngreunăm munca autorităților, a medicilor, a polițiștilor, jandarmilor, a celor din armată și a tuturor celor ce acum sunt în spitale, luptând cu boala ori în stradă pentru binele nostru! Vă iubesc și vă rog să-mi respectați cuvântul! Rămâneți acasă! NOI VENIM ȘI VĂ VESTIM ÎNVIEREA LUI HRISTOS! Răbdare să aveți. Ajungem la toți, între 3 și 5 ale dimineții! Vă iubesc și Vă îmbrățișez cu drag! Hristos în mijlocul nostru!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.