Românii, din ce în ce mai pesimiști privind direcția în care merge România. Ce spun aceștia privind Europa conform unui sondaj de ultimă oră


Românii, din ce în ce mai pesimiști privind direcția în care merge România. Ce spun aceștia privind Europa conform unui sondaj de ultimă oră

Un sondaj național realizat de INSCOP Research în perioada 5 – 13 martie, la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer, arată că 72,8% dintre români cred că direcția în care se îndreaptă România este greşită.

Potrivit sondajului, 36,6% dintre români care erau de părere în iulie 2017 că România merge într-o direcţie bună, mai împărtăşeau această percepţie doar 22,8% în noiembrie 2017, 19,9% în februarie 2018, 19,1% în octombrie 2018, 18,7% în noiembrie 2018 şi 16,9% în ianuarie-februarie 2019.

46,7% dintre respondenți sunt de părere că Europa se îndreaptă într-o direcţie bună, în timp ce 35,3% consideră că se îndreaptă spre o direcție greşită.

Factorii care au contribuit la îmbunătățirea percepției asupra direcției în care se îndreaptă Europa sunt alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai, dar şi evenimentele care au scos în evidență activitatea instituțiilor în România.

Sondajul INSCOP Research a fost realizat în perioada 5 – 13 martie 2019, la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer, pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Volumul eşantionului, de tip multi-stratificat, probabilistic, a fost de 1053 de persoane, reprezentativ pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.