Imagine șoc din SUA, New York. Morții sunt cărați cu camioane frigorifice. Asistent medical: „Este realitatea cruntă cu care ne confruntăm și în care unii dintre noi și-au găsit deja sfârșitul”


Imagine șoc din SUA, New York. Morții sunt cărați cu camioane frigorifice. Asistent medical: „Este realitatea cruntă cu care ne confruntăm și în care unii dintre noi și-au găsit deja sfârșitul”

Imaginea surprinsă de un asistent medical, duminică dimineață, în vecinătatea unui spital din Manhattan, unde noul coronavirus a ucis la foc automat, arată dimensiunea dezastrului în țara care numără la ora aceasta cele mai multe cazuri de COVID-19 confirmate – aproape 143.000 - și peste 2500 de morți (luni la prânz).

Fotografia a fost făcută în zona în care vin de obicei ambulanțele. Când a ieșit din tură, asistentul a dat cu ochii de un camion gigant în care erau încărcate trupurile celor uciși de COVID-19. S-a gândit să facă o poză pentru a o arăta oamenilor care încă tratează superficial indicațiile autorităților și cred că e pandemia asta e mult exagerată.

Printre trupurile urcate în camion se află și al unei doamne pe care a îngrijit-o și căreia i-a stat alături până și-a dat ultima suflare.

„Este realitatea cruntă cu care ne confruntăm și în care unii dintre noi și-au găsit deja sfârșitul. Niciodată nu am avut răbdarea să stau lângă cineva abia întâlnit până în ultimul moment. Dar mi-au plăcut puloverul și pijamaua unei doamne elegante și am decis să mai rămân cu ea și s-o cunosc mai bine. Era coafată impecabil și avea părul prind cu o agrafă și o bandană asortată perfect hainelor de casă. Cine știe, poate dacă și-ar fi protejat fața cu acea bandană, nu ar fi ajuns aici”, a spus asistentul pentru buzzfeednews.com.

Avea 71 de ani și nu avea alte probleme semnificative de sănătate. S-a stns la doar câteva ore după ce a fost internată și a refuzat să fie intubată.

Sâmbătă noapte, în New York au murit 672 de persoane diagnosticate cu coronavirus. Una din marile orori ale acestei boli este moartea în sigurătate absolută, din cauza riscului mare de infectare. Pacienții în stare gravă se sting departe de cei dragi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.