Nou-născut cu coronavirus! Este cea mai tânără persoană din lume infectată cu COVID-19, iar medicii încearcă să afle dacă a luat virusul înainte de a veni pe lume


Nou-născut cu coronavirus! Este cea mai tânără persoană din lume infectată cu COVID-19, iar medicii încearcă să afle dacă a luat virusul înainte de a veni pe lume

Un bebeluș abia venit pe lume în Marea Britanie este cea mai tânără persoană de pe glob diagnosticată cu coronavirus, scrie thesun.co.uk. Mama sa fusese internată, zilele trecute, într-un spital londonez cu pneumonie, fiind apoi testată pozitiv pentru coronavirus. Nou-născutul a fost testat și el la câteva minute după naștere, rezultatele indicând că a fost infectat. Medicii încearcă să stabilească dacă virusul i-a fost transmis din viața intrauterină.

Cu toate acestea, specialiștii britanici spun că virusul este destul de puțin riscant pentru femeile însărcinate, majoritatea prezentând forme ușoare sau moderate ale bolii.

Și Marea Britanie se confruntă cu o creștere vertiginoasă a numărului de infectatați. Până sâmbătă dimineață fuseseră testate pozitiv 798 persoane. Numărul persoanelor decedate rămâne însă redus – 11.

Numărul total al cazurilor ajunsese în România, sâmbătă dimineață, la 95 de persoane infectate, situație în care autoritățile vor fi cel mai probabil nevoite să treacă la aplicarea scenariului 3.

Potrivit acestuia, valabil pentru înregistrarea a 101 până la 2.000 de cazuri, se mărește capacitatea de răspuns la coronavirus și se începe un triaj la fiecare spital: vor fi prioritizate cazurile din epidemie și vor fi amânate cele care nu sunt urgențe medicale. Toate spitalele de boli infecțioase nu vor mai trata decât pentru Covid-19, bolnavii cu alte afecțiuni fiind transferați către alte centre medicale.

Vor fi mărite spațiile pentru tratarea bolnavilor și vor fi aduși medici suplimentari.

De asemenea, vor fi impuse noi restricții în ceea ce privește circulația.

Se vor căuta noi spații pentru carantină. Este posibilă și introducerea carantinei la domiciliu, cu măsuri speciale de pază.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.