VIDEO Ciolacu, încrezător că CCR va da o lovitură Guvernului privind bugetul pe 2020: "Sunt foarte curios să vedem dacă domnul prim-ministru demis sau desemnat mai trebuie să își dea și demisia"


VIDEO Ciolacu, încrezător că CCR va da o lovitură Guvernului privind bugetul pe 2020: "Sunt foarte curios să vedem dacă domnul prim-ministru demis sau desemnat mai trebuie să își dea și demisia"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, speră într-o decizie CCR nefavorabilă Guvernului interimar Orban privind angajarea răspunderii pe bugetul de stat pentru 2020. CCR urmează să se pronunțe miercuri, 12 februarie. 

Ciolacu: "Am înțeles că miercuri avem o decizie CCR în ceea ce privește bugetul. Sunt foarte curios să vedem dacă domnul prim-ministru demis sau desemnat mai trebuie să își dea și demisia, nu știu din ce să își mai dea demisia".

Vedeți video de la 07:25:


Amintim că președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, anunțase pe 23 decembrie că, alături de Teodor Meleșcanu, șef al Senatului la acea vreme, va sesiza CCR, din cauza asumării răspunderii de către Executiv pentru legea bugetului de stat pe 2020. 

Ciolacu, pe 23 decembrie: "Bugetul de stat deoarece a venit prin asumarea răspunderii de către Guvern va fi atacat azi de mine și de către președintele Senatului ca și conflict constituțional la CCR. Au fost prezenți și parlamentari. S-au interesat. Nu există un precedent în Europa ca un Guvern să vină cu un buget fără dezbateri în Parlament. De la Ceaușescu încoace, de 30 de ani, nu a mai fost așa ceva. Vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Domnul Orban va intra în istorie ca singurul premier care și-a permis acest lucru, nu numai din România, ci dintr-o Europă democratică".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.