Ludovic Orban: Dacă va fi un nou Guvern PNL, vom apela și la OUG pentru alegerea primarilor în două tururi!


Ludovic Orban: Dacă va fi un nou Guvern PNL, vom apela și la OUG pentru alegerea primarilor în două tururi!

Premierul demis Ludovic Orban a declarat miercuri seară că în cazul în care nu vor avea locuri alegeri parlamentare anticipate și va învestit un nou Guvern PNL, atunci, în ultimă instanță, va da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi. 

Ludovic Orban: "Fie ajungem la anticipate, fie dacă va fi învestit un Guvern al PNL, în ultimă instanță, vom apela și la OUG pentru alegerea primarilor în două tururi. Dacă se refuză în continuare dezbaterea proiectului nostru de lege în Camera Deputaților printr-un boicot evident nu exclud nici această variantă".

Amintim că președintele USR, Dan Barna, a spus miercuri seară că "în situația în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor", atunci "Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi".

CITIȚI ȘI: Barna schimbă tactica: Intrăm la guvernare cu o condiție! Scenariul e valabil dacă e imposibilă organizarea anticipatelor!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.