PSD, la pământ. Ovidiu Raețchi mobilizează liberalii: "PNL trebuie să conducă în următoarea lună un blitzkrieg nemilos! Partidul lui Ion Iliescu are de ales între dezastru și catastrofă!"


PSD, la pământ. Ovidiu Raețchi mobilizează liberalii: "PNL trebuie să conducă în următoarea lună un blitzkrieg nemilos! Partidul lui Ion Iliescu are de ales între dezastru și catastrofă!"

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că Guvernul își va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

Astfel, deputatul PNL Ovidiu Raețchi a atras atenția că "PNL trebuie să conducă în următoarea lună un blitzkrieg nemilos pentru impunerea tuturor reformelor de care PSD e îngrozit", iar singurul mod prin care pesediștii îi pot opri pe peneliști este moțiunea de cenzură, ceea ce reprezintă un pas pe drumul alegerilor anticipate. 

Mai mult, Raețchi a subliniat că PSD este într-o situație unică după 1989, din care va ieși în orice caz pierzător: "Trăim un moment irepetabil, în care partidul lui Ion Iliescu are de ales între dezastru și catastrofă pentru el și casta sa de privilegiați".

Redăm mesajul liberalului:

"România se află într-o situație privilegiată, istorică, pe care o asteptăm din 1989: forțele antireformiste din stânga penal-paseistă sunt în corzi, îngrozite de alegeri, în timp ce partidele reformiste de dreapta sunt pe un vârf electoral. E ca si cum roata istoriei s-ar fi întors față de momentele din 1990, când feseniștii au blocat reforme vitale invocând suportul popular masiv: acum e tocmai invers, există sprijin pentru reforme și stânga e total incapabilă să le mai oprească. De aceea, PNL trebuie să conducă în următoarea lună un blitzkrieg nemilos pentru impunerea tuturor reformelor de care PSD e îngrozit. Singurul mod în care PSD ne poate opri este moțiunea de cenzură și declanșarea mecanismului pentru anticipate. Adică ceea ce ne dorim. Trăim un moment irepetabil, în care partidul lui Ion Iliescu are de ales între dezastru și catastrofă pentru el și casta sa de privilegiați. Cel mai bine e să le primească pe amandouă: să ne asumăm accelerat reforme până când PSD ajunge la capătul puterilor și ia drumul anticipatelor. Fără îndoială că electoratul va oferi dreptei șansa unei majorități reformiste confortabile într-un Parlament nou, care să facă irelevant pe termen lung acest partid îmbătrânit și corupt care a dus mai departe moștenirea PCR".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.