VIDEO Senatorul PNL Daniel Fenechiu, răspuns fără echivoc: OUG pentru două tururi, dată astăzi de Guvernul Orban!


VIDEO Senatorul PNL Daniel Fenechiu, răspuns fără echivoc: OUG pentru două tururi, dată astăzi de Guvernul Orban!

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a confirmat miercuri seară, în emisiunea Legile Puterii, că Guvernul Orban va da joi, 16 ianuarie, OUG pentru alegerea primarilor în două tururi. 

Moderatoare: L-am ascultat pe președintele Iohannis și am dedus că vom vedea OUG pentru alegerea primarilor în două tururi. 

Daniel Fenechiu: Mâine veți vedea.

Moderatoare: Mâine, da? 

Daniel Fenechiu: Da. Veți vedea chiar mai mult. 

Moderatoare: Deci putem să titrăm că mâne va fi OUG pentru două tururi? 

Daniel Fenechiu: Da. 

Vedeți video de la 23:15:



ȘTIREA INIȚIALĂ

Senatorul PNL Daniel Fenechiu l-a dat de gol pe premierul Ludovic Orban, spunând în seara aceasta la Realitatea TV că Guvernul va da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi. Ședința de Guvern va avea loc mâine. 

Ulterior, premierul a declarat că este posibil ca în ședința de Guvern de joi să fie luată decizia legată de alegerea primarilor în două tururi. 

Reporter: Domnule premier, Daniel Fenechiu spunea că veți da OUG pentru alegeri locale în două tururi, o declarație făcută cu câteva minute în urmă. 

Ludovic Orban: Când vom lua o decizie o vom face publică. Cu siguranță, PNL are ca obiectiv alegerea democratică a primarilor cu 50%+1 din cetățenii care se prezintă la vot, o alegere care să prezinte legitimitate și șansa comunității locale de a alege o persoană care într-adevăr să se bucure de încrederea unei majorități clare a comunității locale. Suntem în curs de analiză și vom finaliza această analiză cât de curând privitor la cele trei variante, dezbaterea parlamentară, angajarea răspunderii sau OUG. (...) 

Suntem într-o analiză foarte serioasă. De altfel, știți foarte bine că de-a lungul timpului eu am luat poziție contra unor OUG. Folosirea OUG vrem să o facem în situații în care într-adevăr există un temei extrem de solid și există o bază constituțională. Dar evident și OUG este în analiză. 

Reporter: Putem avea mâine o decizie legată de alegerea primarilor în două tururi?

Ludovic Orban: Este posibil.

Vedeți video de la 0:20:


De altfel, G4media a precizat că, potrivit surselor, Guvernul Orban va adopta o ordonanță de urgență pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. În aceeași OUG va fi prevăzută și dublarea numărului de parlamentari care reprezintă românii din Diaspora, ajungându-se la 4 senatori și 8 deputați. (citiți AICI articolul)

Mai mult, și jurnalista Oana Stănciulescu a precizat pe Facebook că a analizat declarațiile premierului României, Ludovic Orban, și ale președintelui Klaus Iohannis și a subliniat că Guvernul nu își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi, ci va da OUG.

CITIȚI ȘI: Pesediștii, în perfuzii. Oana Stănciulescu: Guvernul Orban va da OUG pe alegerea primarilor în două tururi!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.