Pesediștii, în perfuzii. Oana Stănciulescu: Guvernul Orban va da OUG pe alegerea primarilor în două tururi!


Pesediștii, în perfuzii. Oana Stănciulescu: Guvernul Orban va da OUG pe alegerea primarilor în două tururi!

Jurnalista Oana Stănciulescu a precizat pe Facebook că a analizat declarațiile premierului României, Ludovic Orban, și ale președintelui Klaus Iohannis și a subliniat că Guvernul nu își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi, ci va da OUG

Jurnalista a explicat că Guvernul nu-și va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, întrucât dacă moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi una de succes, atunci "hotărârea privind cele 2 tururi NU întră în vigoare".

Redăm analiza jurnalistei Oana Stănciulescu:

"Am citit cu atenție declarațiile președintelui Iohannis și pe cele ale premierului Orban, și am tras câteva concluzii:

1. vor fi alegeri în 2 tururi

2. cel mai probabil vor fi și alegeri anticipate, odată cu alegerile locale

3. guvernul NU-ȘI va angaja răspunderea pe cele două tururi! să explicăm și de ce, (mai ales că am văzut aseară că analiștii și moderatorii nu s-au prea gândit). Dacă își angajează răspunderea, PSD, care este cel mai afectat de 2 tururi, de fapt nu afectat, ci devastat, va depune moțiune de cenzură. Ce se întâmplă în acest caz? Posibil pică guvernul, iar hotărârea privind cele 2 tururi NU întră în vigoare. De aceea spun că:

4. guvernul va da ORDONANȚă de URGENȚĂ pe cele 2 tururi de scrutin. logic și simplu, nu?

5. guvernul trebuie să determine PSD sau pe alt partid să depună moțiune de cenzură. Și, părerea mea, este că va determina. Cum? într-o postare viitoare.

PS este posibil să mă înșel, deși este posibil și să nu mă înșel...".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.