Ovidiu Raețchi, lovitură năprasnică împotriva sinistrului Toader: "Să îi trimitem și noi mesaje domnului Gianni Buquicchio!"


Ovidiu Raețchi, lovitură năprasnică împotriva sinistrului Toader: "Să îi trimitem și noi mesaje domnului Gianni Buquicchio!"

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi le propune românilor să îi scrie președintelui Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, la adresa [email protected] pentru a-l informa privind motivele pentru care Tudorel Toader nu trebuie să mai reprezinte România în respectivul for în calitate de membru titular. 

"Am o propunere: haideți să îi arătăm lui Tudorel Toader și, pe de altă parte, să demonstrăm Comisiei de la Veneția ce credem despre mandatul pe care fostul “ievaluator” neobosit și-l laudă acum singur și să îi trimitem și noi mesaje domnului Gianni Buquicchio! Adresa e publică: [email protected] .

După ce a urmat tacticos direcțiile trasate de Dragnea - de adaptare a legilor justiției la interesele actualului tinichigiu de la Rahova, domnul Tudorel Toader se teme azi că va fi revocat din Comisia de la Veneția și rescrie istoria ultimilor ani, pictându-se singur în reformist.

Pierdut, probabil, în “dinamica legislativă plină de interese, competențe și controverse”, nu pare să își amintească rolul distructiv al "ievaluărilor" sale atat de partinice. Eu sunt convins însă că cetățenii își amintesc mult mai bine motivele pentru care au stat, timp de 3 ani, în Piața Victoriei și au cerut justiție independentă. Și ca vor împărtăși aceste motive și Comisiei de la Veneția.", a spus liberalul.

Mesajul deputatului Ovidiu Raețchi a venit în contextul scrisorii ce a fost trimisă din disperare de Tudorel Toader către Comisia de la Veneția (o puteți consulta AICI). Lui Tudorel Toader îi este frică că va rămâne fără funcția de membru titular al Comisiei de la Veneția. 

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a confirmat joi, într-o conferinţă de presă, că noul Guvern plănuieşte să solicite revocarea lui Tudorel Toader din poziţia de reprezentant al României la Comisia de la Veneţia. Acest lucru se va întâmpla "foarte curând", a precizat noul ministru al Justiţiei.

"Doresc acolo o reprezentare la cel mai înalt nivel nu numai de profesionalism, ci şi de integritate morală. Cred că ataşamentul faţă de valorile justiţiei şi sistemul judiciar va fi un criteriu atunci când vom reevalua această poziţie. Foarte curând", a declarat Predoiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.