VIDEO Daea i-a oferit Vioricăi un buchet de flori pentru a o consola. Epava dată afară de la Palatul Victoria, noi atacuri jenante către Ludovic Orban și Klaus Iohannis


VIDEO Daea i-a oferit Vioricăi un buchet de flori pentru a o consola. Epava dată afară de la Palatul Victoria, noi atacuri jenante către Ludovic Orban și Klaus Iohannis

Premierul demis Viorica Dăncilă a oferit o serie de declarații după învestitura Guvernului Orban în care a reluat aceleași atacuri din trecut către președintele PNL și către Klaus Iohannis, numindu-l pe cel din urmă "dictator". Totodată, Viorica a precizat că parlamentarii PSD care au votat Guvernul Orban vor fi excluși din partid. Cristina Burciu, Elena Hărătău, Eugen Gioancă și Marius Bota sunt aleșii PSD care au votat pentru învestirea Guvernului condus de Ludovic Orban.

CITIȚI ȘI: Dăncilă, parașutată definitiv de la Palatul Victoria. Guvernul Orban a trecut de votul de învestitură

Pe final, Petre Daea, ministrul demis al Agriculturii, i-a oferit un buchet de flori Vioricăi Dăncilă pentru a o consola după eșec, așa cum veți vedea în filmarea de la finalul articolului.

"Am văzut astăzi în Parlamentul României încununarea tuturor manevrelor și jocurilor politice făcute de președintele Iohannis pentru preluarea puterii și subordonarea Guvernului. Astăzi s-a săvârșit această operațiune ilegitimă de confiscare a puterii de către președintele României, această dorință oarbă de a-și impune propriul Guvern pe care să-l poată comanda politic. Astăzi este o zi neagră pentru democrație, ziua în care președintele Iohannis, cel care încălcat Constituția României în picioare și a ignorat complet deciziile CCR, a reușit să-și impună locotenenții la Palatul Victoria. Și vorbim inclusiv de oameni propuși la ministere-cheie care au fost respinși în mod rușinos la audierile din comisiile de specialitate, oameni menținuți la aceste portofolii într-un dispreț total față de instituția Parlamentului. Este o situație fără precedent care scoate la lumină cinismul acestui candidat agresiv Klaus Iohannis, precum și bătaia de joc a sa și a Guvernului său față de instituțiile statului și de lege. Avem un președinte anti-democrație și anti-Constituție, dar cel mai grav este că avem un președinte care lucrează împotriva românilor.

Singurul lucru pe care președintele îl clamează în mod obsesiv este să dispară PSD. Acest discurs extremist și periculos. Să dispară și pensionarii domnule Iohannis? Și bolnavii din spitale? Și angajații la stat? Să dispară și salariul nimin? Și agricultorii ca să nu mai fie nevoie de subvenții sau irigații? Dacă ne uităm în programul Guvernului dvs. asta vedem, că veți abandona creșterlle de salarii și pensii, că veți comasa spitale, vreți să modificați legea salarizării pentru a reduce salariile din sistemul public, vreți să creșteți tarifele pentru populație la gaze naturale și energie eletrică prin înlăturarea plafoanelor din OUG114. Asta vreți, domnule Iohannis și domnule Orban împreună cu miniștrii dvs. care nu au fost în stare să spună ce vor să facă și care au picat la votul din comisii. Vă ascundeți în spatele unor formulări de toată jena în acest program crezând că vă veți putea eschiva la nesfârșit și că oamenii nu înțeleg. Îi jigniți, domnule Iohannis! Oamenii înțeleg foarte bine ce înseamnă comasarea spitalelor și o cunosc pentru că au mai văzut-o în timpul guvernării Boc când ați venit și ați făcut prăpăd în această țară. Și acum veniți la fel cu aceleași măsuri crude, tăieri și concedieri, dar le ascundeți în spatele unor exprimări vagi și neclare, crezând că veți scăpa de votul din 10 și 24 noiembrie, crezând că oamenii nu vor apuca să vă vadă până atunci așa cum sunteți, neputincioși în a guverna. Dar oamenii vă văd și vă vor face să plătiți la vot.

De astăzi PSD intră oficial în Opoziție și ne vom asuma cu maximă seriozitate toate responsabilitățile care curg din acest rolToți cei care au trădat la vot au fost excluși din PSD. Așa este corect, normal față de toți românii care și-au pus încrederea în noi. Vom fi cea mai grea opoziție pe care acest Guvern improvizat o poate avea, acest Guvern ghilotină, cel mai vulnerabil Guvern de după 1989 la șantajul grupurilor de parlamentari trădători, un Guvern slab și expus corupției. Vom lupta împotriva lor pentru drepturile românilor care nu au de ce să accepte să trăiască într-o teamă continuă pentru ziua de mâine. (...) 

Avem un președinte dictator, abuziv care și-a pus în cap să spulbere orice forță care i se opune, orice principiu în calea sa pentru putere. (...) Deși Iohannis a reușit să dărâme acest Guvern PSD nu va reuși niciodată să facă să dispară acest partid care are grijă de români. (...)

Ce ați făcut acești 5 ani, domnule Iohannis. Nu v-am văzut niciodată să vizitați un cămin de copii, un azil de bătrâni, un spital sau măcar un sat românesc pentru a vedea care sunt problemele reale ale românilor. (...) Nu-mi plec capul în fața acestui președinte dictator. (...) Vedem azi candidați la Președinția României care stau drepți în fața lui Iohannis și vedem partide care și-au abandonat candidatul pentru Guvernul lui Iohannis. Eu voi continua însă să mă lupt cu acest mare șef de stat care fuge de o confruntare directă cu mine. Eu vă aștept domnule Iohannis să stăm în fața și să le spunem ce am făcut fiecare în ultimii ani pentru ei. Aveți curaj, domnule Iohannis! (...) Pregătiți-vă domnule președinte. Mai aveți 20 de zile la Cotroceni. (...)", a declarat Viorica Dăncilă.

Vedeți video de la 12:00:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.