VIDEO Ludovic Orban, încrezător în capacitatea de învestire a noului Executiv: În prezent avem peste 233 de voturi


VIDEO Ludovic Orban, încrezător în capacitatea de învestire a noului Executiv: În prezent avem peste 233 de voturi

Premierul desemnat al României, Ludovic Orban a răspuns astăzi întrebătilor jurnaliștilor pe holurile Parlamentului. Subiectul central l-a constituit învestirea guvernului, care urmează să aibă loc săptămâna viitoare. Ludovic Orban s-a arătat încrezător, precizând că liberalii se bazează în prezent pe mai mult de 233 de voturi pentru învestire.

Întrebat de jurnaliști câte voturi le lipsesc liberalilor, Orban a spus că: "În momentul de față nu ne lipsesc voturi. Sper să obținem cât mai multe voturi până luni.

Întrebat dacă va mai avea discuții cu Victor Ponta sau se va rezuma la o serie de discuții individuale cu parlamentarii Pro România, Ludovic Orban a spus că: "Orice parlamentar, individual poate să decidă altceva. Există o reglementare constituțională prin care se stipulează că orice formă de mandat imperativ este nulă de drept. Fiecare parlamentar are propriul discernământ și propria capacitate de a se poziționa în această procedură de învestire a Guvernului. Eu am încredere că vom avea majoritate luni, la învestirea Guvernului în plen"

Întrebat dacă se bazează pe mai mult de 233 de voturi, Orban a răspuns: "Cu siguranță! Astăzi, dacă toți parlamentarii cu care am stabilit și care au confirmat faptul că votează învestirea guvernului, avem peste 233 de voturi. Vrem să convingem în continuare pentru a preveni eventuale absențe sau eventuale dezertări cum au mai apărut".

Urmărește secvența în video-ul de mai jos începând cu minutul 8:00


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.