PMP dă semne că NU va susține Guvernul Orban. Cele două condiții pe care premierul desemnat nu le-a acceptat


PMP dă semne că NU va susține Guvernul Orban. Cele două condiții pe care premierul desemnat nu le-a acceptat

Președintele PMP Eugen Tomac s-a arătat dezamăgit marți de negocierile pe care le-a avut cu liberalii privind susținerea Guvernului Orban, întrucât premierul desemnat a dat de înțeles că Executivul său nu va da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi și nici nu va înființa un Minister pentru Relația cu Republica Moldova. 

"Acum o săptămână același premier desemnat le-a promis colegilor mei parlamentari din grupurile reunite că și PMP va fi la guvernare în cazul în care pică Guvernul Dăncilă. Nu e nicio problemă, e decizia premierului desemnat de a-și asuma această formulă guvernamentală. Înțeleg că partenerii de ieri ai lui Dragnea, Tăriceanu, Hunor și Ponta, au condiționat prezența PMP în Guvern. Nu este nicio problemă pentru noi. Trebuie să merg să discut cu colegii mei parlamentari, să convoc Colegiul Național al partidului și să discutăm despre poziția pe care PMP trebuie să o adopte în condițiile în care tot premierul desemnat ne-a informat că nu va da OUG pentru alegerea primarului în două tururi și nici nu va înființa un Minister pentru Relația cu Republica Moldova, chestiuni pe care le-am anunțat înainte de moțiune că sunt fundamentale pentru noi", a declarat Eugen Tomac. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.