VIDEO Klaus Iohannis face K.O. PSD și le promite românilor că vor scăpa de toxica guvernare: "Nu vom lăsa lucrurile aşa. Eu ştiu ce trebuie făcut. Fără PSD, dragii mei, România ar fi fost o ţară în rând cu celelalte europene"


VIDEO Klaus Iohannis face K.O. PSD și le promite românilor că vor scăpa de toxica guvernare: "Nu vom lăsa lucrurile aşa. Eu ştiu ce trebuie făcut. Fără PSD, dragii mei, România ar fi fost o ţară în rând cu celelalte europene"

Sâmbătă a avut loc Adunarea Regională a organizațiilor PNL (Sud-Vest) la care a participat și președintele României Klaus Iohannis care a susținut un discurs prin care a criticat aspru guvernarea PSD.

Astfel, președintele României a reliefat că România ar fi fost o ţară în rând cu celelalte europene fără existența PSD: "au promis şi salarii, şi pensii, şi autostrăzi, şi spitale, şi şcoli, şi marea cu sarea. Şi au realizat nimic!".

Totodată, Klaus Iohannis a precizat care este planul său pentru a repara stricăciunile pe care le-a comis guvernarea PSD: "Dar în continuare nu vom lăsa lucrurile aşa. Eu ştiu ce trebuie făcut şi pot să fac aceste lucruri care trebuie făcute, doar împreună cu voi. Primul lucru evident: PSD trebuie îndepărtat de la putere, prin mijloace constituţionale, prin mijloacele democratice, desigur. Simplu, mergând la vot! După care va trebui să câştigăm alegerile şi să formăm un guvern care lucrează pentru români, pentru România, un guvern pro-european, în jurul Partidului Naţional Liberal! După care ne apucăm de treabă şi reconstruim România. Facem România europeană, România modernă, România Normală".

Redăm discursul preşedintelui Klaus Iohannis:

"Bună ziua, dragii mei! Bună ziua, dragii mei liberali! Bună ziua, dragii mei olteni liberali!

Sunt foarte, foarte bucuros că m-am întors printre voi. Sunt foarte bucuros că pot să fiu cu voi astăzi, aici, împreună şi să discutăm un pic despre ce vom face noi cu România!

Aţi început, am început, împreună foarte bine. Acţiunea de strângere de semnături a fost un real succes şi acest succes vi se datorează vouă. Felicitări!

Este enorm, 2.200.000 de semnături, din care peste un sfert de milion de aici, de la voi, din Oltenia. Dragii mei, asta arată ceva, asta arată că România ne vrea!

Am fost ieri şi am depus, aşa cum scrie în lege, cererea mea de a fi înscris pe lista candidaţilor pentru preşedinţia României.

Împreună cu mine au fost foarte mulţi liberali, şi în faţa sediului, unde am depus documentele, ne-am făcut poze, ne-am aplaudat reciproc, cum se cuvine, şi cineva de acolo mă întreba: „Dar, domnule Preşedinte, dumneavoastră de ce mai vreţi un mandat?”.

Eu de ce mai vreau un mandat? Aici, dragii mei, trebuie să mergem puţin în urmă şi să vedem de ce vrem noi, voi şi cu mine, să conducem România.

Am venit, evident, cu maşina de la Bucureşti şi am venit pe un drum pe care îl cunosc între timp foarte bine, drumul de la Piteşti la Craiova. Acum, sincer, m-am aşteptat să găsesc pe undeva o bucată de drum rapid sau autostradă, fiindcă de când sunt eu în politică PSD promite oltenilor ba un drum rapid, ba o autostradă care leagă Craiova de Piteşti. Dacă aţi văzut-o voi, am văzut-o şi eu.

Deci, dragii mei, acest drum, evident, nu este, dar în rest, dacă ne uităm prin ţară, PSD a realizat mii de kilometri de autostradă - cu creionul! Dar în fapt, nimic.

Deci, autostrăzi promise nu avem. PSD, de când ştiu eu, promite, cu bani europeni, desigur, acele spitale mari, regionale - şi aici, în Craiova. Nu ştiu, cunoaşteţi adresa acestui mare spital regional? Eu nu!

Ba mai mult, acum câteva săptămâni doamna ministru - al sănătăţii, desigur - ne asigura că primele studii de fezabilitate vor fi comandate în această toamnă. Vă daţi seama ce bătaie de joc la adresa românilor? Vă daţi seama? După ce au guvernat atâta timp, acum ne spun că vor începe hârtiile. Deci spitale nu avem.

Am trecut, venind încoace, prin multe localităţi şi m-aş fi bucurat să am informaţia că acum, că a început un nou an şcolar, şcolile care au toaletele în spatele curţilor nu mai sunt.

Dar realitatea este alta, ele tot acolo sunt. Deci şcoli moderne nu avem. Pază pentru şcoli nu avem. Manuale vor fi - auziţi - vor fi. Veşnica explicaţie a PSD, că vor fi.

Cred că nu e cazul să continui să enumăr tot ce nu avem, dar, că o paranteză, eu pot să spun ce am: vă am pe voi!

Pe scurt, PSD pentru România a fost şi este o catastrofă!

Cum am ajuns aici? Cum am ajuns noi, românii, în această situaţie? Ei bine, prin alegeri.

Prin alegeri am ajuns aici. În decembrie 2016, PSD a fost ales, cu un program care promitea românilor de toate.

Atunci au promis şi salarii, şi pensii, şi autostrăzi, şi spitale, şi şcoli, şi marea cu sarea. Şi au realizat nimic!

În schimb, au reuşit ei, pesediştii, să îşi înşurubează neamurile, prietenii, membrii de partid, în multe, multe poziţii publice.

Oamenii competenţi pe care îi are România au trebuit să facă loc pentru aceşti incompetenţi, care aproape că au reuşit să distrugă sistemele publice din România, care aproape au reuşit să înlăture democraţia din România.

Dar unii ne-am opus. Unii ne-am opus. Tot timpul, cum se spune, am fost pe fază.

Mi-am folosit instrumentele constituţionale şi am oprit foarte multe din prostiile, din nesimţirile pe care le-au planificat pesediştii pentru România.

Şi cel mai mare succes a fost pe 26 mai, când, împreună cu europarlamentarele pe care le-aţi câştigat, am câştigat împreună cu 6,5 milioane de români!

Am câştigat referendumul, care a arătat ceva foarte clar, ne-a arătat ce nu mai vor românii: nu mai vor PSD, nu mai vor această catastrofă care a inhibat dezvoltarea României.

Fără PSD, dragii mei, România ar fi fost o ţară în rând cu celelalte europene.

Şi au arătat românii atunci, pe 26 mai, ce vor ei, de fapt: ei vor PNL.

Aşa se trag concluziile după alegeri – cine a câştigat, acela este chemat.

Dar nu este aşa de simplu, fiindcă acelea au fost doar primele alegeri dintr-o serie de alegeri. Urmează în noiembrie alegerile prezidenţiale, urmează alegerile locale, urmează alegerile parlamentare. Eu cred că cel mai bine ar fi să le câştigăm împreună pe toate!

Şi să ne apucăm, dragii noştri, dragii mei, de treabă. Fiindcă este multă, multă muncă care ne aşteaptă.

Trebuie să reconstruim ce a stricat PSD. Trebuie să modernizăm România. Trebuie să ajungem, într-un final, la ceea ce am numit, şi ce scrie pe toate afişele mele, la o ţară normală!

E prea mult ce vreau eu? E prea mult pentru români să aibă ţara lor, o ţară europeană, o ţară modernă, o ţară normală? Nu cred că este prea mult şi nu cred că este o pretenţie exagerată. Eu cred că România Normală i se cuvine fiecărui român!

Dar pentru asta, dragii mei, trebuie să punem umărul, trebuie să muncim, trebuie să facem o echipă. Trebuie să facem o echipă, voi cu mine şi cu alte forţe politice pro-europene, cu alte formaţiuni democratice care vor să meargă împreună cu noi pe această cale. Acest lucru este posibil. Acest lucru se poate.

Însă acest lucru, ne place, nu ne place, trebuie făcut cu cineva care conduce munca de reconstrucţie, de europenizare, de modernizare. Eu sunt dispus să o fac!

Dragii mei, eu sunt dispus să o fac, dar singur se poate face cât am făcut în ultimii cinci ani – atât, nici un pic mai mult.

Dar în continuare nu vom lăsa lucrurile aşa. Eu ştiu ce trebuie făcut şi pot să fac aceste lucruri care trebuie făcute, doar împreună cu voi.

Primul lucru evident: PSD trebuie îndepărtat de la putere, prin mijloace constituţionale, prin mijloacele democratice, desigur. Simplu, mergând la vot!

După care va trebui să câştigăm alegerile şi să formăm un guvern care lucrează pentru români, pentru România, un guvern pro-european, în jurul Partidului Naţional Liberal!

După care ne apucăm de treabă şi reconstruim România. Facem România europeană, România modernă, România Normală.

Dragii mei,

Îmi permiteţi să spun că astăzi sunt un oltean, împreună cu oltenii mei.

Astăzi, dragii mei, sunt un oltean cu oltenii mei. Şi împreună, dragii mei, ne dorim mai mult.

Noi, aici, din Oltenia, ne dorim o ţară europeană, o ţară modernă, o ţară în care ne simţim bine, noi, românii, o ţară din care nu mai pleacă tinerii, o ţară în care cei plecaţi vor şi se chiar întorc.

Eu, simplu cetăţean, îmi doresc o Românie Normală.

Iar această ambiţie, dragii mei, această ambiţie pe care o am, să mă simt normal la mine, în ţara mea, în România, o împărtăşesc cu zeci, cu sute, cu milioane de români, fiindcă noi, în ţara noastră, dorim ce este mai bine pentru copiii noştri.

Dorim o viaţă normală şi vă spun tuturor: acesta nu este un vis care nu poate fi dus la îndeplinire. Acesta este un proiect politic, acesta este proiectul meu politic, acesta este proiectul politic al unei întregi generaţii.

Şi acest proiect îl vom realiza împreună!".

Urmăriți video de la 1:14:00:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.