Impotența, subiect de ceartă în coaliția PSD-ALDE. Viorica, nesatisfăcută de prestația lui Tăriceanu


Impotența, subiect de ceartă în coaliția PSD-ALDE. Viorica, nesatisfăcută de prestația lui Tăriceanu

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus marți într-un interviu pentru Mediafax, în contextul remanierii guvenamentale cu care nu e de acord, că funcțiile în Guvern nu sunt importante pentru el și colegii din partid. Totodată, șeful Senatului a menționat că nu vrea să facă parte dintr-o guvernare impotentă subliniind că varianta optimă este restructurarea Guvernului prin votul în Parlament

"Pentru mine şi pentru colegii mei nu funcţiile în Guvern sunt importante. Nici pe mine preşedinte al Senatului, că am auzit că sunt critici care consideră că ALDE nu doreşte să iasă de la guvernare că eu am să îmi pierd funcţia de preşedinte al Senatului. Complet greşit. Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă. Am auzit şi alte expresii de genul “câinele nu pleacă de la măcelărie”, vedeţi proverbe savante din popor, eu vreau să îi anunţ pe foarte mulţi că colegii mei sunt vegetarieni", a declarat Tăriceanu. 

Mai mult, Tăriceanu a precizat că asupra Guvernului Dăncilă planează impresia românilor că este un Executiv incompetent: "restructurare a echipe guvernamentale care să şteargă această impresie de lipsă de competenţă, care trebuie să recunoaştem planează asupra guvernului existent. Pentru acest lucru este nevoie de un vot în Parlament. Aceasta este cea mai potrivită formulă politică, este prevăzută de altfel şi în Constituţie şi cred că este tribuna cea mai importantă pe care trebuie să o utilizezi dacă vrei să faci un astfel de gest politic".

Astfel, Tăriceanu a reușit să determine o ceartă între PSD și ALDE pe tema impotenței. Răspunsul Vioricăi nu a întârziat să apară. Dăncilă i-a transmis lui Tăriceanu că probabil se referea la miniștrii ALDE când a vorbit despre impotență

"Mă surprinde această declarație. Acest Guvern a avut rezultate. Probabil (Tăriceanu, n.r.) se referă la miniștrii dumnealui. E părerea lui, era mai bine să fie exprimată în coaliție, nu în presă. Pentru mine e important acum să creștem pensiile, să dăm OUG pentru a lupta împotriva criminalității. Cred că aceste lucruri nu fac bine și pentru mine este importantă stabilitatea țării, cred că aceste cuvinte, aceste acuzații nu fac decât să scindeze și eu mereu am îndemnat la consens, unitate și dialog", a zis Dăncilă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.