Ovidiu Raețchi îl atenționează pe noul ministru de Interne: "Prima decizie pe care trebuie să o ia e desecretizarea de urgență a dosarului 10 august!"


Ovidiu Raețchi îl atenționează pe noul ministru de Interne: "Prima decizie pe care trebuie să o ia e desecretizarea de urgență a dosarului 10 august!"

Președintele României Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire în funcția de ministru de Interne a propunerii făcute de Viorica Dăncilă și anume senatorul PSD Nicolae Moga

CITIȚI ȘI: Iohannis a mai dat PSD-ului o șansă și a acceptat controversatele propuneri ale lui Dăncilă pentru Externe și Interne. Fifor a ajuns vicepremier!

În acest context, vicepreședintele Comisiei pentru apărare din Camera Deputaților, Ovidiu Raețchi, îi solicită noului ministru de Interne, Nicolae Moga, să desecretizeze de urgență dosarul 10 august, căci "sutele de cetățeni gazați și bătuți merită să afle adevărul, în paralel cu soluționarea juridică a dosarului".

Redăm mesajul liberalului Ovidiu Raețchi:

"Prima decizie pe care trebuie să o ia noul ministru de Interne, Nicolae Moga, este simplă: să desecretizeze de urgență dosarul 10 august. Îi auzim pe pesediști cum clamează fără întrerupere că au înțeles lecția de la alegerile de pe 26 mai, iar acum au un bun moment pentru a demonstra acest lucru. Dacă există un minim respect pentru cetățeni și pentru aflarea adevărului privind protestul Diasporei, noul ministru trebuie să se diferențieze fundamental de abordarea doamnei Carmen Dan, cea care s-a aflat exclusiv în slujba infractorului Dragnea pe toată perioada în care îndeplinit funcția de ministru de Interne.

La aproape un an de la protestul de pe 10 august, dl. Moga are obligația de a nu mai mușamaliza faptele și de a face public dosarul privind protestul Diasporei. Sutele de cetățeni gazați și bătuți merită să afle adevărul, în paralel cu soluționarea juridică a dosarului 10 august. Este revoltător că până acum nu avem nici un responsabil politic pentru surprimarea violentă a unui protest pașnic", a declarat deputatul Ovidiu Raețchi. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.