Cum a apărut ”bomba” fraudării alegerilor europarlamentare: PSD s-a PRĂBUȘIT sub 20% în intențiile de vot! CULISELE unei noi mizerii ”strategice”


Cum a apărut ”bomba” fraudării alegerilor europarlamentare: PSD s-a PRĂBUȘIT sub 20% în intențiile de vot! CULISELE unei noi mizerii ”strategice”

PSD rostogolește sinistra bazaconie privind o așa-zisă fraudare a alegerilor europarlamentare numai pentru a induce în eroare propriul electorat, care se diminuează de la o zi la alta, formațiunea social-democrată prăbușindu-se sub 20% în intențiile de vot, după umilitoarea înfrângere suferită pe 26 mai și după încarcerarea lui Liviu Dragnea, explică scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu, pe Facebook.

Finalmente, avertizează el, această tactică insultătoare pentru orice votant de bună credință va comporta, inevitabil, un devastator efect de bumerang pentru PSD, cu prilejul viitoarelor alegeri, când partidul celor trei trandafiri va suferi o înfrângere mai amplă decât pe 26 mai. 

”Comisia parlamentară se va întruni, va face audieri la plesneală, știm deja cum se întâmplă, și va ieși cu un număr fantasmagoric, gen 1,5 milioane fraudate prin turism electoral. Nicio probă, niciun fundament, doar doi, trei martori chercheliți de prin cătunele lor. Vor trimite o bazaconie numită pompos <raport> către procurori, procurorii vor clasa, firește, dar deja nu mai contează, ei sunt statul paralel”, scrie Sebastian Lăzăroiu.

Podul.ro vă prezintă concluziile sociologului.

”Ultima bombă propagandistică, frauda de la europarlamentare, e făcută pentru electoratul lor. E doar o escrocherie, de asta și vor să o ducă în Parlament, unde au majoritate. Dacă ar fi direcționat-o către procurori, sunt sigur că vreo câțiva primari de-ai lor ar fi sfârșit în arest.

Tot numărul ăsta de iluzionism are legătură cu un fenomen obișnuit post-electoral. Există votanți, să le zicem oportuniști, care părăsesc învinsul și se raliază învingătorilor. Asta se vede cel mai bine în sondajele de după alegeri. PSD probabil cade sub 20%, PNL și USR+ cresc câteva puncte procentuale, iar trendul se consolidează, mai ales că vin alte trei scrutine.

Dacă vă uitați, începând cu marile proteste din ianuarie 2017, obsesia PSD a fost să minimalizeze valul care se ridică împotriva lor. De aici teoria ineptă că sunt câteva sute de mii de oameni plătiți de Soros în stradă, dar ăștia sunt toți. Românii care iubesc PSD sunt în case. Și ei sunt mult mai mulți, milioane și milioane. Totul a culminat cu teoria din campanie că PSD e urmărit de un pluton mobil de protestatari la mitingurile din țară, unii și aceiași, că oamenii din Iași, Suceava,Târgoviște sunt alături de ei.

Ca să nu se vadă că au rămas 2 milioane de simpatizanți și să apară dezertori chiar dintre aceștia, PSD acreditează o fraudă masivă. Nu se știe cât și cum, dar e sigur că suntem mai mulți. Evident, teoria e pentru oameni mai subțirei la minte, care nu-și pun întrebarea – cum pot acuza fraude chiar organizatorii?

Comisia parlamentară se va întruni, va face audieri la plesneală, știm deja cum se întâmplă, și va ieși cu un număr fantasmagoric, gen 1,5 milioane fraudate prin turism electoral. Nicio probă, niciun fundament, doar doi, trei martori chercheliți de prin cătunele lor. Vor trimite o bazaconie numită pompos ”raport” către procurori, procurorii vor clasa, firește, dar deja nu mai contează, ei sunt statul paralel.

Efectul va fi același ca și mai înainte. Revolta celorlalți oameni de bună credință din țară și un vot mai drastic împotriva PSD la viitoarele alegeri. Consultanții își iau banii pentru minunata idee, propaganda e și ea îndestulată, partidul ajunge o ruină. Sfârșit”, scrie Sebastian Lăzăroiu.

La rândul său, jurnalistul Cristian Andrei (Radio Europa Liberă România) prezintă, pe Facebook, o serie de 6 întrebări spinoase pentru social-democrați:

”PSD trebuie să-și pună câteva întrebări înainte de a cere comisia de anchetă privind alegerile europarlamentare. Și după ce se întâlnesc ei mâine pe malul mării, să ofere răspunsurile public.

1. De ce au plecat Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea din sediul PSD pentru a merge acasă la primul? Era mai
important Dragnea decât partidul pentru Codrin Ștefănescu?

2. De nu a fost folosit sistemul de numărare a voturilor cu care se lăuda Dragnea în ultimii ani?

3. De ce a fost lăsat doar Mircea Drăghici în sediul PSD din Băneasa în seara alegerilor și toți au plecat acasă?

4. De ce au refuzat să vorbească despre faptul că mai multe procese verbale nu se închid la cheie și au preferat să tacă? Cui i-a aparținut decizia în PSD să nu se vorbească despre acest lucru?

5. De ce Carmen Dan nu a spus nimic despre problemele în organizarea alegerilor (daca ele au existat)? De ce mai este în funcție ministrul de Interne dacă alegerile au fost fraudate?

6. De ce nu își da demisia Guvernul dacă nu a putut organiza alegerile fără să existe suspiciuni de fraudă?”.

Pe Facebook răbufnește și jurnalistul Sebastian Zachmann (Adevărul), care evidențiază punctual odioșenia și absurditatea tiribombei PSD-iste privind așa-zisa fraudare a votului de la alegerile europarlamentare și de la referendum:

”Cât de odioși sunt pesediștii când se plângă că votul din 26 mai a fost fraudat cu ajutorul sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV).

➡️SIMPV a fost introdus în lege în 2015, când legislația electorală a fost modificată în Parlament. Cine credeți că avea majoritate? PSD.

➡️Cine a propus SIMPV? Șefa de atunci a AEP, Ana Maria Pătru, aflată în relații mai mult decât cordiale cu PSD. În 2013, Ana Maria Pătru l-a nășit pe fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, cel care și-a cumpărat vilă și mașină cu banii primiți de PSD din subvenția oferită de stat. Abia aștept auditul comandat de Viorica Dăncilă la partid. Vor fi mari surprize.

➡️SIMPV a fost aplicat pentru prima dată la alegerile locale din 2016, când ministru de Interne, responsabil pentru organizarea alegerilor, era Petre Tobă, unul dintre tehnocrații pesediști din Guvernul Cioloș. Atunci PSD a câștigat alegerile, deci SIMPV a fost bun.

➡️SIMPV a fost folosit și la alegerile parlamentare din decembrie 2016. PSD a câștigat din nou scrutinul, deci nimeni n-a scos o vorbă despre SIMPV, chiar dacă ministru de Interne era Dragoș Tudorache, unul dintre apropiații lui Cioloș, susținut ca premier de PNL. Dacă rivalii au pierdut, a fost bun SIMPV.

➡️PSD pierde alegerile europarlamentare din 26 mai și, brusc, SIMPV nu mai e bun, char dacă alegerile au fost organizate de Guvernul PSD. Caravasăzică, fraude. Șerban Nicolae cere eliminarea SIMPV și întoarcerea la declarații pe proprie răspundere. Gata cu tabletele, înapoi la scris de mână. Mihai Fifor cere comisie parlamentară de anchetă. Frumos ar fi să-i vedem pe pesediști cum se arestează între ei, acuzându-se reciproc de colaborare cu statul paralel”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.