Dragnea în epoca post-adevărului


Dragnea în epoca post-adevărului

Dragnea și-a dat iar în petec, de data asta la Tîrgoviște. PSD a organizat un miting pentru ca il lider maximo să se adreseze cum știe el poporului pesedist. Discursul său a fost rupt complet de realitate și a probat, dacă mai era nevoie, că traim în epoca post-adevarului. Nimic din ce zice nu trebuie să fie și adevarat. E ficțiune, basm, imaginarul colectiv este zgîndărit. Mașinaria de aplauze si echipa de zgomote funcționează. Jandarmii apără dispozitivul. De departe scheciul rostit de Dragnea a fost cel mai important și a fost tratat ca atare.

Ce a zis Dragnea ? ”Am venit în fosta capitală cu curaj….” – prima minciună, dacă ne luăm după măsurile de pază. Dragnea părea mort de frica, fizic, nu cumva să fie întâmpinat cu huooo ca la Iași, Galați etc. Să nu se arunce cu roșii, să nu fie îmbrîncit la plecare. Mai ales s-a temut de camerele tv care ar răspîndi pe toate canalele tv imaginile eșecului. Curajul lui Dragnea este o fantasmagorie. Nu îl bănuiesc de așa ceva, mai curând de lașitate… Obiceiul său de a acționa prin alții, de a se ascunde în spatele subalternilor îl trădează.

A ținut un discurs prezidențial. Semn sigur că vrea să candideze în toamnă pentru Cotroceni. Nu s-a ocupat de guvernare, de problemele economice, nici de PNL – ci de Klaus Iohannis. L-a ales ca țintă și dăi și dăi, ca tot românul imparțial. Te miri cînd te uiți în sondaje de un asemenea tupeu. Dragnea ocupă cel mai prost loc din istoria PSD; e undeva sub 10% la intenția de vot, mult sub PSD. În vreme ce Klaus Iohannis domină clasamentele. Dragnea se izmenește, iese din decor, poate îl bagă cineva în seamă. O ține langa pe a lui. Cînd te gîndești că PES amenință să excludă PSD și nu îl mai recunoaște de partid social-democrat. Nu a zis nimic pe acest subiect. Ce mari griji are Dragnea? Să îl marteleze pe Iohannis!

”Cel mai mare mut pe care l-a dat politica românească a început să facă gălăgie. Credeți că Iohannis are vreun proiect de țară, vreun gând bun pentru România? Ei fac gălăgie pentru a acoperi un sunet care începe să se audă tot mai tare: sunetul creștererii economice, este zornăitul banilor în buzunarele românilor, e mașinăria de guvernare PSD care s-a pus în mișcare. Să mâncăm românește ca să votăm românește! Și Iohannis a realizat ceva în industrie: industria urii, pentru că acest om nu își poate iubi țara. Noi vrem să câștigăm la vot, Iohannis vrea să câștige cu procurorii. Noi mereu vom respecta rezultatului votului, Iohannis va dori să-l răstoarne. Noi guvernăm, Iohannis blochează. PSD construiește, Iohannis și ai lui dărâmă. Noi creștem România, Iohannis o blochează. Tot timpul PSD dă, Iohannis și ai lui ia, au blocat pensii, au tăiat salarii. Nu cumva Iohannis și oamenii lui, acele partide de securiști care îl susțin vor ca această țară să fie slăbită? Pentru că vor să o pună la picioarele stăpânilor lor. Azi ne confruntăm cu un război securist dus de Iohannis. Nu noi am dorit acest război, dar suntem obligați să-l ducem și să-l câștigăm. Credeți că poate? Ăsta nu poate să țină minte două întrebări: hal de președinte al unei țări, făcea semne să tragă mira. La cine mai venea mira la tv? La Ceaușescu, ne-am întors cu 30 de ani în urmă… Nu mai acceptăm să fim batjocoriți! Nu mai acceptăm să fim conduși de rețelele lui Macovei și Iohannis…”.

Cam asta a zis Dragnea. Semăna mai mult cu un delir, am văzut un orator în transă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.