VIDEO Klaus Iohannis, apel către români, din Piața Victoriei: "Eliberați România! Vă aștept pe toți la vot! PSD nu contează în Europa! Au dovedit că nu sunt în stare de nimic!"


VIDEO Klaus Iohannis, apel către români, din Piața Victoriei: "Eliberați România! Vă aștept pe toți la vot! PSD nu contează în Europa! Au dovedit că nu sunt în stare de nimic!"

Partidul Național Liberal a organizat sâmbătă, 18 mai, în Piața Victoriei, un miting de amploare la care au participat în jur de 50 de mii de persoane. La eveniment a a fost prezent și președintele României Klaus Iohannis care a ținut un discurs în care a vorbit despre summitul de la Sibiu, viitorul european al României, dezastrul guvernării PSD și nu în cele din urmă despre importanța votului din 26 mai la europarlamentare și referendumul pentru justiție pentru viitorul țării și al românilor.

Vă prezentăm discursul președintelui României Klaus Iohannis:

"Ați venit astăzi la această întâlnire, dragii mei, dragi români, din toată țara și atunci vă spun: Bună ziua, România! Ne-am întâlnit astăzi fiindcă vin alegerile. Avem alegerile europarlamentare și avem un referendum. Dar înainte să vă povestesc de ce e bine, de ce e absolut necesar să mergem la vot, dați-mi voie să apreciez întreaga echipă care se află în spatele meu, cea mai tare echipă cu cei mai buni candidați. Și știți ce? Eu sunt convins că ei vor câștiga alegerile împreună cu voi! 

Probabil ați aflat că săptămâna trecută am adus Europa în România. Am avut summitul de la Sibiu unde am adus toți liderii europeni la noi în România și a fost un mare succes! Să vă spun, dragii mei, ce am învățat la summitul care s-a desfășurat în inima României. Au venit toți și am înțeles atunci că pentru ei, că pentru toată Europa România contează, românii contează. Să fi văzut fețele participanților, președintele Franței Emmanuel Macron, doamna cancelar Angela Merkel, președintele Tusk. Să le fi văzut fețele pline de bucurie când românii i-au salutat. Am adus Europa în România fiindcă înainte de asta am dus România în Europa împreună cu voi! Locul României și locul românilor este în Europa. România este Europa și Europa este România! Pentru ca să fim bine reprezentați în Europa avem nevoie de această echipă puternică care va câștiga europarlamentarele.

Știți cine nu a fost acolo și cine nu contează în Europa? În Europa nu contează PSD, fiindcă au dovedit că nu sunt în stare de nimic. Au venit PSD-iștii la guvernare cu promisiuni. PSD a făcut mari promisiuni. Ne-a promis marea cu sarea. Acum când deja mandatul lor se apropie de sfârșit și sper că sfârșitul lor va veni foarte repede putem să vedem ce s-a întâmplat. Și întreb eu pe PSD-iști: unde sunt spitalele promise? Zero! Unde sunt autostrăzile promise? Zero! Unde este bunăstarea promisă românilor? Zero! A, mă scuzați, la ei, acolo da. Ei au început să își rezolve problemele. Și de la bun început, și vă amintesc că în această piață ați demonstrat, am demonstrat împotriva OUG 13. PSD de la început a fost interesat doar de oamenii lor. PSD-ul a venit la guvernare nu pentru a rezolva problemele românilor, PSD nu e interesat de români și România. PSD este interesat să îi fie bine lui Dragnea. Și atunci avem o explicație simplă pentru ce a făcut și ce face PSD. Fiindcă ei de la început nu au vrut să dezvolte România. Din cauza lor, România nu s-a dezvoltat mai mult. Pe ei, pe PSD-iști, nu îi interesează românii, nu îi interesează România. Însă ceva, trebuie să recunoaștem, îi interesează și la asta lucrează de doi ani și jumătate. Ei vor să îngenuncheze justiția românească. Pentru asta au lucrat și pentru asta lucrează de doi ani și jumătate. Ori, dragii mei, așa nu se mai poate! Știți care e problema imensă? Odată ce pierdem independența justiției pierdem tot. Pierdem economia, pierdem bunăstarea românilor și până la urmă prin politica PSD-ului ajungem în catastrofă și cineva, la sfârșit va plăti, va plăti nota de plată. Nu ei. Să nu vă imaginați că vor plăti ei. Pentru toate aceste lucruri vor plăti românii și această catastrofă de guvernare PSD-istă se va simți și în buzunarul tău și în buzunarul tău și în buzunarul tău. Noi toți vom plăti pentru această guvernare PSD-istă eșuată! S-au cocoțat în vârful statului infractorii, nu ca să rezolve problemele României, nu ca să rezolve problemele românilor, ci ca să se ajute pe ei. Rușine! Și fiindcă așa nu se mai poate vă chem eu, președintele României, la vot la referendum!

Români, vă întreb aici, în Piața Victoriei, sunteți de acord cu interzicerea amnistiei ți grațierii pentru corupți? Și vă întreb români aici, în Piața Victoriei, sunteți de acord cu interzicerea ordonanțelor de urgență în domeniul justiției și a politicii penale? Atunci, dragii mei, la vot! Dragii mei, poftiți la vot, dați un răspuns ferm, clar, puternic, acestei guvernări PSD-iste eșuate. Eliberați România! Vă aștept pe toți la vot, pe 26 mai pentru România, pentru viitorul României, la vot!", a transmis Klaus Iohannis.

Vedeți video de la 1:20:00:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.