USR nu cedează pe tema alegerii primarilor în două tururi. Care poate fi cheia succesului a proiectului de lege depus în Parlament


USR nu cedează pe tema alegerii primarilor în două tururi. Care poate fi cheia succesului a proiectului de lege depus în Parlament

USR nu cedează pe tema alegerii primarilor în două tururi. Astfel, formațiunea condusă de Dan Bara a depus un proiect de lege în acest sens la Senat pentru modificarea Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice.

Proiectul este iniţiat de deputatul USR Tudor Benga şi senatorii USR Florina Presadă, Radu Mihail şi Nicu Fălcoi. Cheia reușitei acestui proiect de lege în Parlament constă în deznodământul alegerilor europarlamentare, rezultatul putând avea efecte majore și în forul legislativ, iar pe cale de consecință "regimul de jupân absolut al lui Liviu Dragnea va începe să ia sfârşit.

„De când USR a intrat în Parlament, acest subiect a fost în centrul agendei noastre de reformă electorală. Deoarece exista, însă, o serie de proiecte în circuitul legislativ din partea PNL şi PMP, politica noastră a fost să sprijinim proiectele existente şi am considerat că nu este nevoie să depunem încă un proiect. Ambele proiecte sunt, însă, astăzi, blocate la Camera Deputaţilor, motiv pentru care am apreciat că trebuie să depunem un nou proiect, care să aibă, în următoarele 45 de zile, un vot în Senat. Dacă lumea va merge la vot, după alegerile europarlamentare din 26 mai, vor exista modificări de configuraţie în Parlament şi regimul de jupân absolut al lui Liviu Dragnea va începe să ia sfârşit. Alegerea primarilor în două tururi este cel mai important proiect pentru a readuce România pe traiectoria unei democraţii funcţionale, a declarat deputatul USR Tudor Benga, potrivit unui comunicat USR transmis, miercuri, AGERPRES.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.