Blestemați să ne purtăm etern ca-n comunism. Cum a fost cosmetizată situația de la Spitalul Fundeni pentru ca vizita de lucru a ministrului Pintea să iasă perfect. O relatare incredibilă de jurnalista Mădălina Roșca


Blestemați să ne purtăm etern ca-n comunism. Cum a fost cosmetizată situația de la Spitalul Fundeni pentru ca vizita de lucru a ministrului Pintea să iasă perfect. O relatare incredibilă de jurnalista Mădălina Roșca

Mădălina Roșca este jurnalist independent la Passport Production, compania media care a realizat celebrul reportaj în Teleorman „Aici nu-l avem decât pe Dragnea”. Alături de soțul său Paul Arne Wagner, Mădălina Roșca a realizat documentare inclusiv în zone de conflict. Dacă a postat pe Facebook un text amplu despre o situație absolut aberantă întâlnită marți la Spitalul Fundeni, unde era așteptată vizita Sorinei Pintea, ministrul PSD al Sănătății, înseamnă că cele văzute acolo chiar au întrecut o anumită limită a suportabilității.

Mădălina Roșca:Astăzi la Spitalul Fundeni din București: isterie generalizată. Se auzise cum că ministresa sănătății își va continua pelerinajul de campanie electorală, episodul pelerinelor de unică folosință, și pe acolo. Asta după vizita spontană la Spitalul Județean din Constanța, de ieri, unde a făcut poze cu halatul pus incorect, și s-a plâns de mizerie și de lipsa halatelor și papucilor de unică folosință.

Ce s-a întâmplat azi la Fundeni? Tone de halate apăruseră în toate colțurile, pe toate holurile și în toate gunoaiele. Stres, angajate agățate precum Supermen ca să spele ferestrele și pe exterior, în grabă mare, lenjerii curate, și pacienți ținuți cu orele pe coridoare, pentru ca în saloane să se pregatească o posibilă vizită ministerială.

O asisentă șefă urlă la bolnavele care așteptau în agonie, în picioare, deja de jumătate de zi, ca să se termine curățenia generală și să poată fi internate.

Asistentă țâfnoasă către paciente: ”Și să nu cumva să prind genți sub pat ca la Constanța!” O pacientă cu batic, neînțelegând nimic: ”Păi eu sunt din Huși...”.

Tunete. Se pare că la Constanța la Județean ministresa Pintea a comentat că nu sunt în regulă genți puse sub pat. Așa că astăzi la Fundeni bolnavii și-au mutat pe holuri lucrurile personale cu care veniseră în câte-o gentuță, și le-au mutat în pungi, plase întinse pe coridoare din care îți scoteau oamenii șosetele și chiloții, își mutau cănuța. Cei care nu au găsit pungi în tot acel haos umblau bezmetici pe holuri cu rufele si medicamentele și periuța căzându-le din mâini.

Guvernare de urgență în locul unor politici constructive. Ministresa merge prin spitale și cere, arătând cu degetul în grabă, ca într-un regim dictatorial, demisii ale unor oameni care de fapt nu sunt în subordinea ei. Nu o să pomenesc acum despre lipsurile reale, fundamentale din spitalele românești, aflate la granița unei crize umanitare. Zic doar că pe bolnavul din România spectacolul acesta de campanie al minstresei Pintea nu pare să îl ajute prea mult.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.