Vosganian, care a plâns ca să nu-și piardă imunitatea, sare la gâtul lui Iohannis. „Să ne spună de ce e mai îngăduitor cu pedofilia, violul, tâlhăria”. Pe Tudorel Toader nu-l întreabă însă de ce a eliberat mii de deținuți periculoși


Vosganian, care a plâns ca să nu-și piardă imunitatea, sare la gâtul lui Iohannis. „Să ne spună de ce e mai îngăduitor cu pedofilia, violul, tâlhăria”. Pe Tudorel Toader nu-l întreabă însă de ce a eliberat mii de deținuți periculoși

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian, salvat de două ori din „ghearele” DIICOT și DNA de colegii parlamentari care nu și-au dat acordul pentru urmărirea sa penală, i-a cerut lui Klaus Iohannis să precizeze de ce amnistia şi graţierea pentru fapte de corupţie ar trebui interzise, însă pare să manifeste mai multă toleranță pentru viol, pedofilie, violenţă sau tâlhărie.

„Klaus Iohannis vrea ca amnistia şi graţierea faptelor de corupţie să fie interzise. Poate să ne spună preşedintele de ce e mai îngăduitor cu pedofilia, cu violul, cu tâlhăria sau cu bătaia soră cu moartea?”, a scris Varujan Vosganian, joi, pe Facebook

Reacţia deputatului ALDE vine după ce preşedintele Klsus Iohannis a anunţat joi cele două teme care au fost transmise Parlamentului ca fiind de interes naţional şi urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie şi interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

 În urmă cu câțiva ani, Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, era el însuși vizat de două dosare. L-au scăpat colegii parlamentari, prima dată în 2013, apoi în 2015, votând împotriva declanșării urmăririi penale. Ultima oară, pledoaria lui Vosganian în fața colegilor parlamentari a fost un real spectacol, lăcrimând și citind dintr-o cărticică de rugăciuni în fața unei sticluțe cu mir.

Ce mai omite Vosganian să spună este că peste 14.000 de deținuți au fost eliberați pe baza recursului compensatoriu promovat de actualul ministru al Justiției, ocupant al acestei funcțiie pe filieră ALDE. În luna ianuarie, anul aceste, cel puțin 180 dintre deținuții eliberați recidivaseră, unii comițând chiar omoruri care au îngrozit întreaga populație.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.