Andrei Caramitru, radiografie dureroasă asupra României: "Trecem printr-o nouă mineriadă. Mai pierdem 10 ani?"


Andrei Caramitru, radiografie dureroasă asupra României: "Trecem printr-o nouă mineriadă. Mai pierdem 10 ani?"

Economistul, Andrei Caramitru, membru USR, face o asemănare între situația României în anii '90, condusă de FSN (fostul PSD) și situația în care se află România în prezent, dominată tot de PSD.

El susține că ultimele evenimente din țară sunt similare cu Mineriada, iar singura salvare este prezența la vot pe 26 mai.

Andrei Caramitru mai afirmă că tactica utilizată de PSD este „ o strategie tipică de destabilizare, după manualele NKVD/KGB/FSB”.

TRĂIM A 2-A MINERIADĂ. MAI PIERDEM 10 ANI?

Amintiți-vă. In 1990, FSN (fostul PSD) căștigă decisiv alegerile pe 20 Mai (80% la Prezidențiale, 67% la Parlamentare). După alegeri - protestul din Piața Universității era pe ducă - nu prea mai era nimeni acolo. Cu toate astea - deși câștigaseră tot și aveau o imagine bună în Occident (valul de simpatie după Revoluție era imens) - aduc minerii pe 13 Iunie, bat și omoară oameni în stradă, devalizează sediile partidelor de opoziție. O distrugere totala a imaginii României in lume. Aparent fără sens - câștigaseră alegerile. Aveau totul in mână. Proteste nu mai erau. Ce le trebuia?

Le-a trebuit mișcarea aceea ca semnal clar anti-occident, pro-coruptie, pro-Rusia. Ca nu cumva sa vină investitori străini serioși și să își ia gândul “ambasadele” de la vreun dialog posibil. Noi am pierdut 10 ani față de celelalte țări din Est. FSN/PSD a câștigat 10 ani in care au devalizat tot (bănci, asigurări, fabrici vândute la fiare vechi). O orgie a furtului. In partenariat cu foștii securisti pro-sovietici.

Ce fac acum este similar. Trecem printr-o nouă mineriadă. Anul 2019 trebuia să fie anul de vârf al României - cu baze militare americane, cu independența energetică asigurată (prin gazele offshore - explorate cu parteneri Vestici), cu Președinția UE, cu creștere economică solidă. Avem însă exact contrariul - furtul ca politică de stat, sistemul nostru energetic capturat de Gazprom, ne batem joc de relația cu UE și US, suntem gazați și bătuți pe străzi, nu avem sef la armată, economia este în derivă. Totul susținut de foștii securisti pro-sovietici.

E o strategie tipică de destabilizare, după manualele NKVD/KGB/FSB. E foarte grav și suntem in ultimul ceas. Însă există speranță - dacă pe 26 Mai votăm MASIV la Referendum si pentru USR/Plus. Suntem obligați sa dam un semnal lumii că vrem în Europa nu în iadul din Est”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.