Noua tactică a caracatiței Dragnea-Tel Drum de a-și înfige tentaculele în banii publici. Drum liber către alte tunuri financiare


Noua tactică a caracatiței Dragnea-Tel Drum de a-și înfige tentaculele în banii publici. Drum liber către alte tunuri financiare

Jurnalista Carmen Dumitrescu de la publicația Liber în Teleorman a venit cu o nouă serie de dezvăluiri privind felul în care Dragnea își dezvoltă o caracatiță sugătoare de bani publici după ce Tel Drum nu mai are aceeași eficiență precum în trecut din cauza presiunii insolvenței și a scandalurilor publice tot mai frecvente. 

"Ideea salvatoare a venit, însă, rapid: înființarea de sateliți Teldrum, sub forma unor firme de specialitate, deschise pe numele directorilor Teldrum și ai copiilor lor, care să participe la licitații publice, câștigând astfel contracte la care Teldrum nu mai are acces. Vorbim despre directorii Teldrum – Florea Neda și Mircea Vișan – ambii trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru folosirea de documente false, având ca rezultat obținerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziționării unei stații de asfaltare", a scris Carmen Dumitrescu pe Liber în Teleorman.

"Petre Pitiș, Florea Nedea și Mircea Vișan sunt directori ai companiei Teldrum, inculpați în dosarul cu același nume, instrumentat de DNA. (...) În cadrul proiectului finanțat din bani europeni, reprezentanții Tel Drum SA și reprezentantul WFA Impex SRL au încălcat, pe de-o parte, regulile privind derularea procedurii de atribuire a contractului de furnizare și, pe de altă parte, au întocmit documente care atestau fapte și împrejurări nereale: au simulat procedura de atribuire, reprezentanții Tel Drum SA fiind în realitate cei care au negociat prețul și condițiile achiziției utilajului de la firma furnizoare, în timp ce WFA Impex SRL a fost doar un satelit al Teldrum în procedură și au dat firmei WFA Impex SRL informațiile privind derularea proiectului, condițiile de participare și documentația tehnică înainte de publicarea anunțului de cerere de oferte, prin aceasta eliminând caracterul concurențial al procedurii de atribuire. 

Foarte afectați de cele întâmplate, dar mai ales de întrebările procurorilor, Florea Neda și Mircea Vișan n-au stat să-i roadă depresia și sărăcia, așa că au decis să înființeze, la rândul lor, sateliți Teldrum, sub acoperirea unor firme, în care și-au implicat, în buna tradiție infracțională teleormăneană, copiii", a mai adăugat Carmen Dumitrescu.

CITIȚI AICI INVESTIGAȚIA INTEGRALĂ, VEDEȚI DOCUMENTAȚIA ȘI CARE SUNT SATELIȚII NOI, SUGĂTORI DE BANI PUBLICI, GIRAȚI DE INFACTORUL DIN TELEORMAN

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.