Declarație incredibilă a Cristinei Tarcea despre Valer Dorneanu la Antena3. „Am o părere extrem de bună despre dânsul”


Declarație incredibilă a Cristinei Tarcea despre Valer Dorneanu la Antena3. „Am o părere extrem de bună despre dânsul”

Prezența președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, la o emisiune a Antenei3, principala portavoce a politicienilor cu probleme penale, a fost surprinzătoare, în condițiile în care postul familiei Voiculescu și siteul afiliat acestuia în campania antijustiție, luju.ro, au atacat-o și denigrat-o constant. Și mai uluitoare a fost declarația doamnei Tarcea cu privire la Valer Dorneanu, președintele CCR, despre care se afirmă adesea în spațiul public că servește interesele lui Liviu Dragnea și ale PSD.

Vă reamintim că, în urmă cu două săptămâni, Cristina Tarcea povestea despre condițiile incredibile în care s-a derulat o întâlnire cu președintele CCR, în care s-a discutat despre completurile de cinci judecători de la ÎCCJ: pe întuneric și cu telefoanele lăsate într-o anticameră.

Cristina Tarcea, acum două săptămâni: „Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completele de 5 judecători la foarte scurt timp după ce s-a pronunțat decizia prin care s-a constatat conflictul juridic de constituționalitate. Singurul lucru pe care pot să vi-l spun acum este că a fost o discuție în care am fost pusă să-mi țin telefonul în anticameră, iar discuția s-a purtat pe întuneric. Atât de întuneric încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine. Iar discuția cu domnul Ciorbea a fost recentă și a vizat completele de 3. Amănunte, altă dată.”

Cristiana Tarcea la Antena3: „Întâlnirea nu a avut loc la CCR, a avut loc la o facultate de drept din Bucureşti, la foarte scurt timp după ce CCR s-a pronunţat asupra conflictului juridic de natură constituţională între ICCJ şi Parlament. Sunt un om care nu minte niciodată şi urăsc nedreptatea, minciuna, impostura şi mai ales urăsc ca alţii să fie acuzaţi pe nedrept şi puşi la zid pe nedrept. Nu eu am simţit nevoia să mă întâlnesc cu dl preşedinte Dorneanu. Am fost sunată, îl şi cunosc pe dl preşedinte şi am o părere extrem de bună despre dânsul, când eram secretar de stat la Ministerul Justiţiei atribuţiile mele aveau legătură cu Parlamentul şi dânsul era preşedintele Camerei Deputaţilor şi am avut o foarte bună colaborare. Am fost chemată, m-am prezentat la întâlnire şi la prima parte a întâlnirii era vorba despre un semniar sau conferinţă pe care urma CCR să o organizeze în 27-28 noiembrie şi domnul preşedinte mi-a comunicat că unul dintre participanţi i-a trimis o scrisoare în care îşi exprima dorinţa ca dna prim-ministru, dna Stanciu şi cu mine să nu participe. I-am spus că oricum eram ocupată”.

„Nu am niciun motiv să nu am o relație bună în continuare (cu președintele CCR – n.r.), cu atât mai mult cât eu nu fac greșeala și generalizarea pe care o fac alții, de a judeca instituția prin prisma unui singur om. Și niciodată nu fac greșeala să comentez o anumită decizie (a CCR – n.r.), indiferent cine ar da-o, pentru că știu că orice decizie este rodul unor îndelungi dezbateri, deliberări. Bună, rea cum este, e clar că oamenii aceia care au dat-o au crezut în ea și, probabil, reflectă cu exactitate punctul lor de vedere. Dar asta nu înseamnă că cei care pierd timp, pierd mult consum nervos și dau o decizie trebuie puși la zis, pentru că acea decizie nu corespunde punctelor de vedere ale unora și, de ce nu, să fim sinceri și să recunoaștem, chiar intereselor unora”, a mai spus doamna Tarcea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.