Ploaie de ouă peste sediul Ministerului de Justiție. Protestatarii s-au baricadat pe o platformă, iar jandarmii au țopăit neputincioși pe lângă ea


Ploaie de ouă peste sediul Ministerului de Justiție. Protestatarii s-au baricadat pe o platformă, iar jandarmii au țopăit neputincioși pe lângă ea

O nouă acțiune inedită de protest a avut loc luni dimineață la sediul Ministerului de Justiție, chiar la începutul programului de lucru. De pe o platformă înconjurată cu plasă groasă de Buzău, Cristian Dide, una din cele mai cunoscute figuri ale acțiunilor de gherilă urbană contra mafiei politice, și alți doi-trei protestatari au lansat un atac cu ouă asupra ușilor de la intrarea în ministerul condus de „Tudorel, sluga model” sau „Gargamel”, cum i se spune actualului ministru de Justiție prin Piața Victoriei.

Zeci de ouă s-au spart pe trotuarul din fața ministerului, dar au fost câteva care și-au atins și ținta, nimerind zidurile și ușile și năclăind căile de acces în instituție.

Protestatarii au scandat „Demisia!”, ”Slugă!”, „Comunist ordinar ce ești!” și i-au reproșat lui Tudorel Toader că a intrat cu bocancii și cu toate bubele din dotare în actul de justiție pentru a rezolva problemele penale ale mafioților care îl controlează.

„Tudorel Toader, ia de aici un OUG”, au scris protestatarii pe un banner uriaș, amplasat pe platforma de pe care au lansat cel puțin 150 de ouă. 

„Chiar am băgat un ou înăuntru. Sunt foarte mândru de acest lucru. (...) Oamenii ăștia trebuie să înțeleagă că noi le dăm votul să ne asculte și pe noi, nu să dea ordonanțe de urgență peste noapte”, a precizat Cristi Dide, înainte de a merge la duba Jandarmeriei pentru a fi legitimat și sancționat pentru acțiunea de la MJ. 

„M-am gândit că poate îi e foame domnului Tudorel și am vrut să-i ofer o omletă, dincolo de omleta pe care a făcut-o din legile justiției”, a declarat Alex, unul dintre protestatarii care au aruncat cu ouă de pe platforma ranforsată cu plasă de Buzău.

Un LIVE de la fața locului cu această acțiune de protest găsiți AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.