Sondajul care arată prăbușirea PSD-ALDE-UDMR. Care ar fi scorul unei alianțe PNL-USR-PLUS. Reacția lui Oreste: "Adio PSD"


Sondajul care arată prăbușirea PSD-ALDE-UDMR. Care ar fi scorul unei alianțe PNL-USR-PLUS. Reacția lui Oreste: "Adio PSD"

Un nou sondaj cutremură coaliția guvernamentală PSD-ALDE-UDMR. Cercetarea sociologică a INSCOP Research arată că românii care îşi exprimă clar o opţiune de vot, reprezentând 54,5% din eşantion, 27,8% ar vota cu PSD, iar 26,7% cu PNL. După cum arată graficele din studiu, PSD a ajuns să scadă constant din iulie 2017, când avea o intenţie de vot de 44,7%. În sondajul prezentat de INSCOP Research urmează în intenţia de vot USR, cu 10%, ALDE cu 9,2% şi PLUS cu 7%.

În acest context, analistul poltic Oreste Teodorescu a calculat cât ar avea PSD-ALDE-UDMR împreună potrivit ultimului sondaj și anume 42,2%, în timp ce o alianță PNL-USR-PLUS ar întrece actuala coaliție guvernamentală printr-un scor de 43,7%. Mai mult, dacă Pro România s-ar alătura unei eventuale alianțe PNL-USR-PLUS, atunci scorul ar fi de 50,2%

"Adio PSD
Prăbușire catastrofala in preferințele electoratului

Fundația Konrad Adenauer a comandat un sondaj despre intenția romanilor de vot prestigioasei INSCOP Research. Perioada testata a fost 21.01 - 5.02.2019, iar concluzia zdrobește Ciuma Roșie.

Opoziția unita câștiga alegerile fără nici un dubiu, iată opțiunile electorale:

PSD: 27,8 %
ALDE: 9,3 %
UDMR: 5,1 %

Deci arcul guvernamental obține cumulat 42,2 %

PNL: 26,7 %
USR: 10 %
PLUS: 7 %

PRO ROMÂNIA: 6,5 %

O alianță PNL -USR -PLUS obține 43,7%

Dacă Pro România va înclina balanța înspre opoziție, atunci cu 50,2% se poate forma un nou guvern după alegerile europarlamentare, când o moțiune de cenzura va avea mari șanse sa treacă!", a scris Oreste pe Facebook

fotofoto

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.