SCANDALOS: Avocatul Poporului se spală pe mâini de OUG fluturată de Tudorel Toader! Ciorbea: NU am competențe EXCLUSIV


SCANDALOS: Avocatul Poporului se spală pe mâini de OUG fluturată de Tudorel Toader! Ciorbea: NU am competențe EXCLUSIV

Avocatul poporului – l-am numit pe controversatul Victor Ciorbea, menținut în funcție de coaliția PSD-ALDE, cu un salariu pe măsură – găsește de cuviință să se spele pe mâni, într-o declarație acordată în exclusivitate pentru Podul.ro, de orice responsabilitate privind noua OUG fluturată de ministrul Justiției, la fel de controversatul Tudorel Toader.

Vă amintim că Avocatul Poporului a ridicat din umeri cu indiferență în urma tuturor atacurilor incalificabile ale coaliției PSD-ALDE (UDMR) la adresa Justiției, dar și în urma măcelului săvârșit de Jandarmerie în data de 10 august, în Piața Victoriei, în urma căruia a găsit de cuviință să plece în... concediu. Vă prezentăm declarațiile lui Victor Ciorbea.

”Până nu văd Ordonanța de Urgență anunțată de ministrul Tudorel Toader, Avocatul Poporului nu are ce să facă – nu are competențe în acest sens acum. Fiind vorba despre o OUG, dacă va intra în vigoare fie și numai o secundă, va produce efecte și, dacă o ataci la Curtea Constituțională, nu va mai avea nici cea mai mica importanță.

Las deoparte eventualele motive de neconstituționalitate – atât timp cât judecătorii CCR s-au exprimat pe marginea acestui aspect, ce sens ar mai avea? Deci, rețineți: mă voi pronunța cu privire la OUG anunțată de Tudorel Toader doar după ce o voi vedea și, în al doilea rând, nu uitați că judecătorii CCR s-au pronunțat deja cu privire la aspectele de constituționalitate. În al treilea rând – și asta este foarte important –, chiar dacă ar exista aspecte de neconstituționalitate, acestea ar fi depășite datorită principiului favorabilității legii pentru diverse spețe”,  a declarat Victor Ciorbea, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.