Cătălin Predoiu devoalează jocurile fiscale ale lui Dragnea: Vrea ca Guvernul să cheltuiască banii în neștire!


Cătălin Predoiu devoalează jocurile fiscale ale lui Dragnea: Vrea ca Guvernul să cheltuiască banii în neștire!

Cătălin Predoiu a scris vineri seară o postare pe rețeala socială Facebook în care dezvăluie culisele ultimelor măsuri fiscale adoptate de Guvernul Dăncilă. Concret, fostul ministru al Justiției a atras atenția că Liviu Dragnea împreună cu Guvernul subordonat în totalitate lui doresc să fie lăsați să cheltuiască banii cum vor ei fără a fi optiți, iar lupta președintelui PSD cu multinaționalele ar fi doar aparentă. 

Precizăm că Guvernul a adoptat vineri ordonanţa de urgenţă pentru introducerea noilor taxe. Dăncilă a enumerat prevederile actului normativ, între care plafonarea preţului la gaze şi energie electrică pentru următorii 3 ani pentru consumatorii casnici, stabilirea unui nivel minim de un miliard de euro privind vânzarea licenţelor 5G şi stabilirea unui nivel minim de 3 miliarde de euro privind stabilirea licenţelor 3G şi impozitarea activelor financiare ale băncilor în cazul unui ROBOR mai mare de 2%.

Citiți postarea integrală a deputatului PNL, Cătălin Predoiu:

"Șantajul, banii și europenii
Știu, se apropie Crăciunul și toată lumea se gândește la cadouri, dar cum încă nu s-a încheiat ziua de lucru, cel puţin pentru unii, aş insista puţin pe taxele lui Dragnea. Apropo, vă aduceţi, sper, aminte de măsura de eliminare a celor aproximativ 120 de taxe (minore) promovată cu surle şi trâmbiţe în campania electorală...
Dar să revenim în prezent, la taxele lui Dragnea. Acesta nu este un război Liviu Dragnea versus multinaţionalele lacome, așa cum am fost manipulaţi să credem, după discursul naţionalist-socialist de săptămâna trecută. Ordonanța anunțată de Orlando, ministrul maleabil în costum de finanţist, este unealta meschină prin care Comrade Dragnea vrea să forțeze mâna Comisiei Europene să îi lase Guvernul Zdrăncilă să cheltuiască în neştire fără să fie oprit. Mai exact, vrea ca cei de la Bruxelles să înțeleagă că-i loveşte în multinaționale, și-n câteva principii fundamentale ale Uniunii, cum ar fi susţinerea stabilității Uniunii Bancare, dacă declanșează procedura de deficit excesiv împotriva României. Și-o să-i mai și doară... la buzunare.
Dacă-i iese pasiența şi Comisia îi dă liber la deficit prin derogare, combinatorul Dragnea va transforma în Parlament Ordonanța într-o odă adusă altruismului străinilor care fac afaceri în România şi va uita de românii pe care acum pretinde că îi apără.
Prima reacție, cea de pe Bursa de la Bucureşti, a fost una emoțională. Banca Transilvania, cea mai mare bancă după active din România, al cărui capital e autohton, a pierdut 14 procente din valoarea de piaţă, miercuri. Şi e doar un exemplu. Ce nu înțeleg Dragnea și primul (auto)finanţator Vâlcov, designerul acestor politici de şantaj financiar, este ca o astfel de abordare distruge încrederea pe piețele financiare. Deja, piețele internaționale dau semn că au înțeles, vezi evoluţia unor acţiuni la Bursa din Viena. Privit în mare, e ca un mega-pocker politico-financiar: anunțăm măsuri contra capitalurilor europene, plusăm cu o ordonanţă pe care o putem modifica oricând şi, prin şantaj şi ameninţare, obţinem derogare pentru un deficit mai mare, ca să ne acoperim promisiunile salariale cu banii altora. Privit la scara politică a autorilor, se vede un derizoriu comportament practicat la nivel local: ”dacă nu-mi dai spagă, dau cu decizia de primar/preşedinte de consiliu judeţean în tine”. E acelaşi mecanism de gândire în spatele schemei Dragnea-Vâlcov: şantaj cu decizia politico-administrativă pentru mai mulţi bani. Până acum era cu risc, de acum e la liber, cine e prins, se dă lovit de complete şi protocoale ilegale, recită Declaraţia drepturilor omului şi hop-țop, e nevinovat pe fond şi mare patriot. Thatcher spunea că socialiştii guvernează până termină banii altora, parafrazând, s-ar spune că socialiştii români guvernează şi dacă termină banii altora, adică ai generaţiei de mâine'', a scris Cătălin Predoiu pe rețeaua socială Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.