Mafia politico-financiară-securistă și-a desemnat candidatul comun la Cotroceni: Crin Antonescu. Cine sunt milionarii dubioși care au tras sforile, din umbră, pentru candidatura lui „Căcărău”, uselistul de tristă amintire care a scos steagul NATO de la Cotroceni în timpul tentativei de lovitură de stat din 2012


Mafia politico-financiară-securistă și-a desemnat candidatul comun la Cotroceni: Crin Antonescu. Cine sunt milionarii dubioși care au tras sforile, din umbră, pentru candidatura lui „Căcărău”, uselistul de tristă amintire care a scos steagul NATO de la Cotroceni în timpul tentativei de lovitură de stat din 2012

Luni dimineață, zvonurile care au circulat în ultimele zile despre susținerea unui candidat comun al coaliției PSD-PNL-UDMR pentru Cotroceni s-au adeverit: Crin Antonescu va fi candidatul susținut de cele trei formațiuni așa-zis pro-europene pentru cea mai înaltă funcție în stat. 

Tot luni, PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților au semnat acordul politic pentru formarea unei noi coaliții de guvernare al cărei premier va fi același premier fără diplomă de bac, Marcel Ciolacu.

Mai multe publicații au relatat încă din campania electorală precedentă că există o apropiere specială între Mircea Geoană și Crin Antonescu: ambii au conexiuni strânse cu membri ai așa-numitului „grup de la Monaco” (și „de la Dubai”, mai nou), un soi de club exclusivist format din oameni de afaceri îmbogățiți din infracțiuni niciodată pedepsite de lege, politicieni și foști ofițeri ai Securității. 

De altfel, Antonescu a lovit puternic în chiar președintele PNL și candidatul partidului la Cotroceni de la acel moment, Nicolae Ciucă, aparent încercând să salveze candidatura lui Geoană, în vremea în care imaginea fostului pesedist se prăbușea afectată de conexiunile acestuia cu soții Ramona și Rareș Mănescu, amici de cursă lungă ai fostului lider al PNL și ai soției acestuia, Adina Vălean. 

Potrivit surselor publicației aktual24.ro, Crin Antonescu ar fi fost impulsionat de Rareș Mănescu să joace în favoarea lui Mircea Geoană. Mănescu, la rândul sau, ar fi determinat în acțiunile sale de către milionarul Dragoș Dobrescu. Și Mănescu, și Dobrescu sunt membri ai grupului de la Monaco, dar, potrivit jurnalistului Cornel Nistorescu, între ei există o relație de subordonare, în sensul că Mănescu execută ordinele lui Dobrescu. 

În perioada în care Crin Antonescu a condus PNL, Mănescu a fost numit secretar general al PNL iar soția să, Ramona Mănescu, a ajuns ministru al Transporturilor și europarlamentar.

„Susținerea Ramonei Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor este o acțiune care îl poate defini pe Crin Antonescu. (…) Am vorbit și eu cinci minute cu acest domn cu aer de interlop (Rareș Mănescu – n.red.), pe vremea când turna șefilor săi în pahare. La un restaurant al unui general liberal, Corneliu Dobrițoiu (astăzi generalii nu mai au armata, nu mai au trupe, nu mai au valeți. Au baruri, restaurante, firme de casă și, de regulă, învârt imobiliare!). Acest Rareș Mănescu a venit la mine și a început să pledeze cauza soției sale, o fată bună, de perspectiva, care trebuie ajutată. Nu subiectul discuției m-a șocat, cât comportamentul insului. Ce vreau să spun? Acest personaj este prietenul la cataramă al președintelui PNL, președinte al Senatului și vănătorul onoarei supreme – aceea de a ajunge președintele României. (…) Cum poate să aibă un asemenea prieten care împinge cuvintele că pe niște roți de tractor, care judecă greoi și chinuit, care face propoziții de vai și amar? Cu Rareș Mănescu poate juca rummy, bridge și, eventual, poker. La Monte Carlo, la Cannes (înțeleg că au fost împreună). Se pot duce și pe iahtul lui Dragoș Dobrescu, se pot întâlni și cu Sorin Blejnar sau cu Elena Udrea”, scria Nistorescu în Cotidianul în 2013.

Nistorescu mai scria atunci că Mănescu „Încă nu și-a dat drumul în marile proiecte imobiliare la care, alături de Dragoș Dobrescu, este dacă nu artist, măcar valet fidel”. 

În 2016, news.ro scria, citând surse judiciare, că există suspiciunea că Dragoș Dobrescu ar fi plătit cea mai mare parte din apartamentul de lux cumpărat în urmă cu câțiva ani de Crin Antonescu și Adina Vălean. Conform denunțului fostei nore a lui Virgil Măgureanu, jumătate din acest apartament ar fi fost plătit de soții Antonescu, restul fiind suportat de compania de salubritate Romprest. Antonescu a fost audiat atunci că martor de către procurorii de la DNA Ploiești.

Context pentru apartamentul soților Antonescu-Vălean din zona Herăstrău. Crin Antonescu, și soția sa, Adina Vălean (europarlamentar la acel moment), au cumpărat în 2009 o locuință de 205 mp cu cinci camere, la prețul de 248.000 de euro, într-o zonă selectă din Capitală (malul lacului Herăstrău), într-o clădre construită de familia lui Virgil Măgureanu, primul director al SRI. În aceeași perioadă, un apartament identic din bloc s-a vândut cu 400.000 de euro. Alina Petre, fostă noră a lui Virgil Măgureanu, a sesizat DNA, susținând că firma Romprest a achitat o parte din preţul apartamentului cumpărat de Antonescu.

Conform denunțului depus de Alina Petre şi Florin Ghiulbenghian, fost angajat al lui Virgil Măgureanu la firmele sale de consultanță, apartamentul i-a fost vândut lui Antonescu sub prețul real, jumătate din preț fiind achitat de compania Romprest, care îi avea acționari la acel moment pe Florian Walter și Dragoș Dobrescu. Crin Antonescu a negat.

În prezent, o parte importantă din Romprest este contolată de familia fostului pușcăriaș Maricel Păcuraru (cel care deține și postul falit Realitatea Plus). Despre încrengăturile afacerii (mafiei) Romprest – cu care fostul primar de la Sectorul 1 Clotilde Armand a purtat o luptă crâncenă ce a costat-o în final mandatul de la Sectorul 1– puteți citi AICI.

Componența grupului de la Monaco (la nivelul anilor 2010-2020) o puteți citi AICI (blogul Sorinei Matei) și AICI (dezvăluirile făcute de Pro TV).

De meserie profesor de istorie, Crin Antonescu, acum în vârstă de 65 de ani, a câștigat șefia PNL în 2009. În 2010 a devenit unul dintre inițiatorii și liderii ai struțo-cămilei ideologice USL, dar foarte funcțională în zona de interese ale grupărilor politico-mafiote. 

Imediat ce a preluat șefia guvernului prin Victor Ponta, USL a schimbat șefii principalelor instituții (Senat, Camera Deputaților, Avocatul Poporului), a schimbat legi și regulamente astfel încât să poată răsturna regimul Băsescu, reamintește G4media.ro.

Între 2012 și 2014, Crin Antonescu a fost președintele Senatului, iar în iulie-august 2012, pe durata suspendării din funcție a lui Traian Băsescu, a fost președinte interimar al României (între momentul suspendării lui Traian Băsescu de către parlamentarii USL și revenirea acestuia în funcție ca urmare a invalidării referendumului de demitere).

Tentativa de lovitură de stat din 2012 a fost criticată dur de toți partenerii României, de la Departamentul de Stat la SUA la șeful Comisiei Europene, Jose Barrosso și cancelara Germaniei, Angela Merkel.

Liderii USL au renunțat să conteste rezultatul referendumului eșuat de demitere a lui Traian Băsescu abia după vizita intempestivă la București a lui Philip Gordon, un emisar al Departamentului de Stat al SUA. Acesta le-a explicat lui Crin Antonescu și Victor Ponta că riscă să deraieze România de pe orbita occidentală.

După eșecul tentativei de răsturnare a lui Traian Băsescu, Crin Antonescu a pierdut în condiții niciodată explicate șefia PNL în favoarea lui Klaus Iohannis în 2014. El s-a retras practic din viața publică timp de zece ani. O mare parte a timpului a petrecut-o la Bruxelles alături de soția sa, Adina Vălean, cât timp aceasta a fost comisar european.

Numele lui Crin Antonescu ca posibil candidat comun a fost rostit în premieră în 10 decembrie de Kelemen Hunor, portavocea lui Marcel Ciolacu, mai arată g4media.

Ulterior, șeful PNL Ilfov Hubert Thuma a cerut conducerii PNL într-o ședință să îl desemneze pe Crin Antonescu drept candidat comun al coaliției PSD-PNL-UDMR.

Hubert Thuma este considerat apropiat atât de liderii PSD, cât și de SRI. Mai multe detalii pe g4media.ro.

 

Potrivit Digi24, zilele trecute, mai mulți lideri liberali s-au apucat să facă liste cu semnături de susținere a candidaturii lui Antonescu (poreclit „Căcărău”) pentru a-l determina pe președintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, să renunțe la ideea de a susține candidatura lui Nicușor Dan.

Crin Antonescu este, de mulți ani, șomer, fapt ușor de constatat din declarațiile de avere ale Adinei Vălean, europarlamentar din partea PNL. 

În 2013 era declarat de presa acreditată la Parlament cel mai leneș dintre senatori, cu zero inițative legislative în lunile care trecuseră de la debutul mandatului său.

Ce spunea Andrei Pleșu despre Crin Antonescu în 2013: 

„Eu când îl văd pe domnul - nu mi-e jenă să dau nume - , când îl văd pe domnul Crin Antonescu, ştiu sigur că nu are în cap nimic altceva decât să ajungă preşedintele ţării. Competenţele lui economice, juridice, culturale, politice sunt cvasinule. Toată lumea admite că este un bun orator. Asta am auzit că se numeşte în limbajul de azi „Are cuvintele la el”. Pe vremea mea se spunea că are papagal. Da, asta este o înzestrare care, însă, este foarte uşor de răsturnat în demagogie şi vorbărie goală. Există oameni care au înzestrarea să înşire cuvinte. Dar nu este suficient. E util, dar nu e deloc suficient."


 

Alte reacții

Mircea Cărtărescu, cel mai cunoscut scriitor român pe plan internațional: „Nebunia îi bântuie, cum se vede, în egală măsură și pe “suveraniști”, și pe “europeniști”. Crin nu e cu nimic mai bun decât Călin, nici Ciolacu decât orcine s-ar mai cere prim-ministru. N-au învățat nimic din ce s-a-ntâmplat și vor fi luați de val cu președintele lor cu tot. Suntem acum cu spatele la zid. Nu vreau să impun nimic nimănui, dar eu aștept ieșirea din nebunie de la o doamnă: Lasconi, Kovesi sau Sandu. Oricare ar candida, aș vota-o cu amândouă mâinile.”

Jurnalista Ioana Constantin (B1TV): „Iată! au înțeles mesajul românilor, au ales un fel de Georgescu prin Crin Antonescu candidat al Coaliției - Antonescu care a scos steagul NATO de la Cotroceni cât a fost “președinte interimar”, a înlocuit steagul UE cu al Chinei la Parlament dând vina pe angajații de acolo, a spus că cel mai rău, dintre toți Contracandidații săi de la acea vreme, se teme de Departamentul de Stat al SUA, că România nu e o “Rezervație” a UE. Antonescu e un soi de Georgescu, un psd-ist care avea carnet de partid la pnl. Da, Crin Antonescu cel care a fost co-autor la lovitura de stat (eșuată) din 2012. Atunci, România avea ceva ce azi nu are: atunci România îl avea pe Președintele Traian Băsescu. Iar poporul știa că cineva luptă pentru români. 

Tot ei cică au înțeles mesajul: guvern nou, cu miniștri vechi. Și ce austeritate vine! 

Tot ei cică au înțeles mesajul: au rămas tot ei! 

Au răsturnat masa și ne-au spart toate farfuriile în cap cu mult zgomot doar pentru a se reașeza mai bine.”

Jurnalista Oana Stănciulescu: „Iaca ce surpriză. Pe semne ca l-au luat cu forța, cu arcanu. Gruparea Hellvig (fost director SRI), Hubert, Tuță ( fost angajat SRI) și-a impus candidatul. Bravo!”

Jurnalistul Costin Andrieș (de la În Linie Dreaptă):

„Crin Antonescu nu este "candidatul proocidental", e un Călin Georgescu light.

Rolul pe care l-a jucat Antonescu în 2012, prin crearea USL și lovitura de stat legislativa pentru suspendarea lui Băsescu, a zdruncinat credibilitatea României aproape la fel de mult ca Georgescu azi. 

Antonescu este creația aceluiași sistem "antisistem" care ni l-a dat și pe Georgescu, și vine din aceeași aripă a PNL care, parțial din prostie, parțial din SIE, a contribuit la efortul pesedist cu masivă asistență rusească de a-l impinge pe Georgescu în turul 2. 

PNL ne demonstrează în fiecare zi că nu a învățat nimic din vot și că e încă controlat de georgești mai mari și mai mici.”

„În 2012, Crin Antonescu, cat a fost ocupantul interimar al palatului Cotroceni, a scos steagul NATO din biroul său și din sala în care-și desfășoară conferințele de presă. 

Antonescu e cel care a subordonat prima dată PNL PSD-ului prin crearea USL. 

Daniel Francesco scria pe ILD in 2012 : 

„Crin Antonescu vrea să transmită un mesaj conducătorului de la Moscova: că el, Ponta și guvernul USL sunt gata să pornească de la aceste afirmații și gesturi și să neutralizeze România ca membru NATO și ca partener strategic al Statelor Unite. Actualul locatar al Palatului Cotroceni nu s-a sfiit să se rățoiască la liderii europeni și nu va avea niciun scrupul să facă și alte mișcări menite să-și atragă simpatia și sprijinul Moscovei. România a muncit mult până și și-a luat niște angajamente la intrarea în NATO și în Uniunea Europeană dar își poate pierde ușor credibilitatea prin aceste gesturi și fapte șocante și nefirești."

" Să facem un mic inventar al gesturilor pro-Rusia și nu foarte amicale față de Statele Unite și NATO, inclusiv față de parteneri europeni:

– Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe a spus că Putin e un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa și de la noi să fie la fel de competenți;

– La Londra, Victor Ponta a luat loc lângă Dmitri Medvedev, premier al Rusiei ;

– Nici premierul Ponta, nici Crin Antonescu, nici USL nu au respins planurile de acțiune pe care le-a dat publicității Vocea Rusiei, post de radio al guvernului Rusiei prin care s-au cerut acțiuni în forță pentru demiterea lui Traian Băsescu;

– În 2009 Mircea Geoană, s-a dus la Moscova pentru a solicita sprijin rusesc;

– Victor Ponta s-a văzut la București, cu Aleksandr Kondiakov, cu ocazia zilei naționale a Rusiei. Kondiakov este considerat unul dintre mesagerii secreți ai lui Putin. În 2007 și în 2012, la cele două suspendări ale președintelui Băsescu, Kondriakov a fost o prezență nu fără importanță pe teritoriul României."

Foto jos: Costin Andrieș/Facebook

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.