În exclusivitate pentru PODUL, Marian Moroșanu Tivilic, revoluționarul și activistul cunoscut drept „Ceaușescu”, a declarată că, după ce a fost târât în duba Jandarmeriei în fața Liceaului Jean Monnet din Capitală, unde i-a strigat lui Klaus Iohannis să respecte o decizie a instanței, a fost victima unei serii de abuzuri și chiar infracțiuni in partea lucrătorilor instituției de foță, profund politizată.
Unul dintre jandarmi i-ar fi pus „mâna în gat pentru a provoca o pierdere a cunoștinței”, după cum a susținut revoluționarul (lovit și la nivelul feței), în vreme ce altul i-a smuls telefonul pentru a opri filmarea pe care „Ceaușescu” o începuse înainte de îndubare, în momentul în care îi striga președintelui, ajuns la liceu pentru a vota, să restituie statului cei 260.000 de euro la plata cărora a fost obligat de către o instanță a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Instanța a tranșat, la sfârșitul lunii septembrie, în favoarea statului român moștenirea unui imobil înhățat și exploatat, printr-o serie de artificii, de soții Iohannis.
Marian Ceaușescu ne-a declarat că jandarmul care i-a smuls telefonul nu doar a oprit filmarea, ci a și accesat arhiva foto a device-ului pentru a șterge minutele imortaliazate de revoluționar atât înainte de ridicarea lui, cât și în duba Jandarmeriei.
Ceaușescu ne-a mai spus că a mers la Parchetul Militar pentru a depune plângere imediat după incident. A descoperit însă că instituția nu dispunea în acel moment de un procuror de serviciu, urmând să revină luni pentru a-și duce demersul la bun sfârșit.
El mai spune că mai mulți dintre colegii celor doi jandarmi abuzivi l-ar fi rugat să ierte greșelilor acestora pe motiv că ar fi foarte tineri și că ar avea și copii mici.
Revoluționarul a refuzat categoric: „nu e o scuză asta. Dacă ești tânăr și ai copii, nu înseamnă că poți să faci abuzuri și infracțiuni. Și mai rău m-am enervat, pentru că tocmai din cauza asta nu ar fi trebuit să comită abuzurile respective. Nu iert! Mâine (luni, n.red) le voi face plângere penală pentru două infracțiuni: accesarea unui dispozitiv electronic (sistem informatic) fără drept și violarea vieții private. El a intrat în viața mea privată. A accesat toată filmele pe care le-am avut și a șters trei dintre ele. Deci mi-a încălcat viața privată (art 360 din noul CP și art 226 CP, n.red)”.
Jandarmeria a decis să-i aplice revoluționarului o amendă de 200 de lei pentru că i-ar fi adresat cuvinte jignitoare (precum borfașule și escrocule) lui Klaus Iohannis.