Marcel Ciolacu, „prietena” afaceristă Sorin Docuz și un bebeluș ar locui în aceeași vilă luxoasă a RAAPPS din zona Zambaccian


Marcel Ciolacu, „prietena” afaceristă Sorin Docuz și un bebeluș ar locui în aceeași vilă luxoasă a RAAPPS din zona Zambaccian

„Amorezii Sorina Docuz și Marcel Ciolacu” locuiesc împreună într-o vilă deținută de RAAPPS pe strada ing. Cucu Starostescu, zona Zambaccian, arată jurnalistul Cornel Ivanciuc, într-o serie de postări publice pe pagina sa de Facebook. 

„Sunt trei locatari în vilă, al treilea e nou născut, botezul bebelușului ar fi trebuit să cadă în ziua alegerilor locale și europarlamentare, în fine, a fost amânat, s-a lăsat cu scandal, Sorina a așteptat explicații”, mai arată jurnalistul care publică și imagini cu imobilul respectiv, o somptuoasă vilă interbelică proiectată, potrivit lui Ivanciuc, de celebrul arhitect Grigore Cerchez, autorul unor imobile intrate în istoria ultimului secol (Teatrul Odeon din București și Castelul Cantacuzino din Bușteni, de exemplu, au fost ridicate după planurile lui Cerchez).

La numărul 3 pe Cucu Starostescu, chiar peste drum de presupusa vila „Ciolacu-Docuz” a locuit vreme îndelungată, până prin 2015, și familia lui Mircea Geoană, un alt socialist de caviar candidat la Palatul Cotroceni. 

Interesant e că Google Street View surprinde (în 2023), parcat, peste drum de vila în care ar locui actualul premier (chiar în fața fostei vile a lui Geoană), un bolid Porsche foarte asemănător cu cel cu care a fost fotografiată deplasându-se Sorina Docuz de către paparazzi Spy News în 2021. Foto jos

 

Tot jurnalistul Cornel Ivanciuc afirma recent că Docuz ar avea un apartament într-unul din imobilele construite de Nordis, compania deținută de Vladimir Ciorbă, soțul deputatei Laura Vicol, plantată de Lia Olguța Vasilescu în 2020, la insistențele lui Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, pe listele PSD Dolj pentru Camera Deputaților.

Foto vila de pe strada Cucu Starostescu (sus) unde ar locui Marcel Ciolacu: Cornel Ivanciuc / Facebook

Ciolacu a fost întrebat recent despre relația sa cu Sorina Docuz, care este fosta soție a primarului de la Sectorul 3, Robert Negoiță, mai ales în contextul afacerilor derulate de aceasta prin interpuși (potrivit unor investigații realizate de G4Media în 2023 și în luna august anul curent). Premierul a răspuns recent: „Nu am o relație intimă cu Sorina Docuz”. „Există vreo poză cu mine, cu ea? Dacă cineva îmi arată dovada, intrăm în altă zonă”.

G4Media (august 2024): „O nouă afacere din siajul fondurilor publice în care apare numele Sorinei Stan Docuz, o apropiată a premierului Marcel Ciolacu. Anul trecut, o societate controlată de Sorina Stan Docuz prin intermediul unor interpuși a primit din partea firmei Construcții Erbașu, pentru o perioadă de trei ani, dreptul de a amplasa două mesh-uri publicitare pe o clădire în renovare a Universității București situată în plin centrul Capitalei la kilometrul zero.

Societatea Erbașu repară imobilul în baza unui contract de 317 milioane de lei atribuit de Compania Națională de Investiții, o firmă de stat din subordinea Ministerului Dezvoltării. Recent, Erbașu a semnat alte contracte mari din fonduri publice. O sursă din piață a declarat pentru G4Media.ro că ”Toată lumea din breaslă știe că mesh-urile sunt afacerea Sorinei Stan Docuz”. Aceasta nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro pe marginea acestei afaceri. Patronul Erbașu a negat orice legătură între contractele firmei sale cu instituții publice și contractul pentru mesh-urile de la Universitate.

Pe data de 20 aprilie 2023, societatea Construcții Erbașu SA a semnat un contract prin care a închiriat firmei Best Digital Kit SRL o suprafață totală de aproximativ 950 de metri pătrați din schela fațadei unui imobil din București situat pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 4-12 (Piața Universității). Imobilul aparține Universității București, iar Construcții Erbașu câștigase, anterior, o licitație organizată de Compania Națională de Investiții pentru restaurarea acestei clădiri emblematice din centrul Capitalei, valoarea contractului fiind de circa 317 milioane lei.

Conform contractului, pe cei 950 de metri pătrați, Best Digital Kit urma să amplaseze două mesh-uri publicitare (unul de circa 500 metri pătrați, celălalt de circa 450 metri pătrați). Durata înțelegerii a fost de trei ani, existând posibilitatea prelungirii/rezilierii în cazul în care lucrările vor continua/se vor termina mai repede.

În ceea ce privește latura financiară, părțile au convenit ca Best Digital Kit să achite către Construcții Erbașu, drept chirie lunară, 25% din sumele încasate dn vânzarea de spațiu publicitar pe cele două mesh-uri, dar nu mai puțin de 200.000 de euro pe an (fără TVA) – minimum 16.666 euro lunar. De asemenea, Best Digital Kit SRL s-a obligat să mai plătească drept chirie o sumă egală, timp de nouă luni, în cadrul primului an de contract. G4Media.ro nu a putut afla această sumă.

În contract a fost strecurată și o clauză care, cel puțin aparent, defavorizează Construcții Erbașu: această societate poate emite lunar factura pentru suma minimă, fără să primească raportul lunar convenit referitor la evidența sumelor încasate de Best Digital Kit din vânzarea spațiilor publicitare.

O sursă din piață outdoor, familiară cu detalii din ofertele trimise pentru cele două spații publicitare, a transmis G4Media.ro că prețul cerut în această perioadă pentru mesh-ul de 500 de metri pătrați este de 48.000 de euro/lună, iar pentru cel mai mic – de 43.000 de euro pe lună, ambele sume fără TVA (în total, 91.000 de euro lunar, fără TVA).” Investigația poate fi citită integral AICI

Compania Erbașu este aceeași care a câștigat și reparațiile la planșeul de la Piața Universității, lucrări care se ridică la aprox. 800 de milioane de lei. Erbașu a fost singura firmă care ar fi participat la licitația organizată de Primăria Sectorului 4, potrivit edilului Daniel Băluță. Banii necesari refacerii planșeului sunt plătiți de Guvern. 

CITEȘTE ȘI: Înfruntarea terestră cu mafia PSD, din centrul Capitalei, s-a terminat, momentan, în favoarea lui Nicușor Dan. Primarul general îi anunță pe interlopii pesediști, pe companiile de casă și pe milițiile acestora că va emite „doar autorizații de construire în baza legii”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.