Elena Lasconi, întrebată "cine are dreptate" în conflictul din Orientul Mijlociu: "Întotdeauna au cei care iubesc libertatea și democrația!" / "Consider că Israelul ar trebui să își apere demnitatea și teritoriul"


Elena Lasconi, întrebată "cine are dreptate" în conflictul din Orientul Mijlociu: "Întotdeauna au cei care iubesc libertatea și democrația!" / "Consider că Israelul ar trebui să își apere demnitatea și teritoriul"

Întrebată de partea cărei tabere se poziționează în ceea ce privește conflictul din Orientul Mijlociu, prezidențiabila USR Elena Lasconi a declarat că, în viziunea ei, "Israelul ar trebui să își apere demnitatea și teritoriul". "Cine are dreptate? Întotdeauna au dreptate cei care iubesc libertatea și democrația!", a adăugat candidata USR la alegerile prezidențiale. 

Declarațiile au fost făcute de Elena Lasconi pe parcursul unui interviu acordat recent televiziunii Digi24. 

Moderator: Avem o criză majoră în Orientul Mijlociu. Israelul a atacat infrastructura Hezbollah și l-a ucis pe liderul principal al acestei mișcări ce e considerată teroristă în întreaga lume, iar Iranul amenință că va da o replică (interviul a fost filmat înainte de atacul Iranului asupra Israelului - n.red.). (...) O întrebare foarte simplă: cine are dreptate? 

Elena Lasconi: De exemplu, eu consider că dacă este să ne uităm pornind de la noi, de la granițe, de la războiul din Ucraina, ar trebui să-l privim la nivel macro. Întotdeauna civilizația democrației, a libertății, a statului de drept a avut dușmani, iar dușmanii ăștia sunt Rusia, China, Iran și, bineînțeles, teroriștii care sunt finanțați de Iran, Hezbollah și Hamas. Și ce își doresc ei (...) e practic să înlocuiască civilizația cu dictatura. (...) Cine are dreptate? Întotdeauna au dreptate cei care iubesc libertatea și democrația! Eu cred că nu au dreptate cei care își doresc să instaureze dictatura. 

Moderator: Sunteți pro-Israel sau pro-Palestina? 

Elena Lasconi: Asta este o întrebare dificilă pentru că mor oameni în ambele părți, dar atât timp cât Iranul finanțează și înarmează Hamas și Hezbollah și au intrat peste Israel, consider că Israelul ar trebui să își apere demnitatea și teritoriul. Văzând faptul că ei deja au intrat în Liban, mi se pare că acest conflict escaladează. Am văzut că poziția Statelor Unite este că îi sprijină pe israelieni. Vom vedea ce se întâmplă, dar situația nu este ușoară în Orientul Mijlociu în niciun caz. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.