Elena Lasconi propune încă un nume din afara USR pentru o poziție-cheie în statul român: "Cristian Diaconescu este un domn respectabil"


Elena Lasconi propune încă un nume din afara USR pentru o poziție-cheie în statul român: "Cristian Diaconescu este un domn respectabil"

După ce a transmis că liberalul Ilie Bolojan - fost primar al orașului Oradea, actualmente președinte al Consiliului Județean Bihor - ar trebui să ocupe funcția de prim-ministru al României, candidata USR la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, a avansat încă un nume din afara partidului pe care-l reprezintă și pe care-l consideră potrivit pentru o înaltă funcție guvernamentală. 

CITIȚI ȘI: Lasconi provoacă un cutremur în PNL-ul capturat de Werner Iohannis: Bolojan, propus premier! "Avem nevoie de profesioniști!" / Ciolacu, invocat drept contraexemplu de prezidențiabila USR: "Nu mai merge cu «hai să-ți dau o copie după diploma de bacalaureat pe care am găsit-o din 1980 și ceva»!"

Concret, Elena Lasconi a declarat vineri, în emisiunea "Bună, România de la B1TV", că, în viziunea sa, Cristian Diaconescu ar fi o variantă bună pentru funcția de ministru de Externe. 

"Domnul Diaconescu este un domn respectabil și cred că ar fi un ministru de Externe bun", a zis Lasconi. 

Comentând faptul că Diaconescu - care a mai ocupat funcția de ministru de Externe - și-a anunțat ieri candidatura la prezidențiale, Elena Lasconi a precizat că, în opinia ei, șansele acestuia în cursa pentru Cotroceni sunt minimale. 

"Părerea mea sinceră - și nu jignesc - este că nu cred că are șanse. E vorba totuși de prezidențiale, ai nevoie de o structură, de oameni în stradă la strâns de semnături, la vorbit cu cetățenii. Trebuie să faci campanie, să te duci și să vorbești în teritoriu. Nu e suficient să fii candidat. Ai nevoie și de o echipă și de un program foarte bun", a explicat Elena Lasconi. 

Vedeți video de la 36:45:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.