Lasconi provoacă un cutremur în PNL-ul capturat de Werner Iohannis: Bolojan, propus premier! "Avem nevoie de profesioniști!" / Ciolacu, invocat drept contraexemplu de prezidențiabila USR: "Nu mai merge cu «hai să-ți dau o copie după diploma de bacalaureat pe care am găsit-o din 1980 și ceva»!"


Lasconi provoacă un cutremur în PNL-ul capturat de Werner Iohannis: Bolojan, propus premier! "Avem nevoie de profesioniști!" / Ciolacu, invocat drept contraexemplu de prezidențiabila USR: "Nu mai merge cu «hai să-ți dau o copie după diploma de bacalaureat pe care am găsit-o din 1980 și ceva»!"

PNL-ul capturat de locatarul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, a primit o lovitură de proporții miercuri seară din partea prezidențiabilei USR, Elena Lasconi. Concret, Elena Lasconi a declarat, într-un interviu acordat pentru Digi24, că în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale, atunci îl va propune pe liberalul Ilie Bolojan, fost primar al orașului Oradea, actualmente președinte al Consiliului Județean Bihor, pentru funcția de prim-ministru al României. Merită reiterat faptul că Ilie Bolojan s-a delimitat în repetate rânduri de gruparea președintelui Klaus Iohannis, care ține captiv Partidul Național Liberal chiar și în prezent, în plină perioadă electorală. 

Motivându-și decizia, Lasconi a argumentat că Ilie Bolojan este o personalitate cu o experiență vastă în administrație. Drept contraexemplu, prezidențiabila USR a invocat numele candidatului PSD la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, în jurul căruia gravitează numeroase controverse privind studiile pe care le-a făcut sau nu. 

Moderator: Care va fi propunerea de premier făcută de Elena Lasconi în cazul în care va fi președintele României? 

Elena Lasconi: Avem mai multe variante. Și în USR există mulți oameni competenți, dar, cum am spus, voi fi președintele care va lua decizii care sunt bune pentru România și pentru dezvoltarea României. Omul pe care-l apreciez enorm și de la care am și învățat multe este domnul Bolojan. Eu cred că în funcție de premier ar trebui să fie un om capabil cu multă experiență în administrație. Și nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experiență în administrație decât domnul Bolojan. 

Moderator: Cu un astfel de nume pentru funcția de premier spuneți că ar fi posibilă o înțelegere cu PNL? 

Elena Lasconi: Inclusiv dacă domnul Bolojan nu ar fi în niciun partid, eu tot pe el l-aș propune. Eu mă refer aici la profesioniști. Nu mai merge cu "hai să-ți dau o copie după diploma de bacalaureat pe care am găsit-o din 1980 și ceva" (referire la prezidențiabilul-catastrofă al PSD, Marcel Ciolacu - n.red.)! Nu merge așa! Mergem în direcția vest sau unde ajungem?! Avem nevoie de profesioniști! Din punctul meu de vedere, acest domn, pe care-l apreciez și îl și salut pe această cale, mi-aș dori din suflet să fie prim-ministru. 

Moderator: Numele lui Bolojan e legat de o posibilă colaborare cu PNL? E membru PNL oricum ați lua-o. 

Elena Lasconi: Am înțeles. Și apreciez asta. Pe dânsul îl apreciez în mod special pentru profesionalism, pentru că eu consider, dar nu numai eu, ci de la Platon încoace, că un politician bun este un gospodar bun, e cineva care știe bine administrație. Și vedem cine ne conduce în prezent...

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.