Teroriștii Hezbollah publică imagini dintr-un imens complex militar subteran și amenință Israelul: "Se va confrunta cu un destin și o realitate la care nu se aștepta în nicio zi!". Amenințările, propagate și de regimul terorii de la Teheran


  • ACP
  • Aug 16, 2024 17:00
  • 620
Teroriștii Hezbollah publică imagini dintr-un imens complex militar subteran și amenință Israelul: "Se va confrunta cu un destin și o realitate la care nu se aștepta în nicio zi!". Amenințările, propagate și de regimul terorii de la Teheran

Gruparea libaneză Hezbollah, susținută de Iran, a distribuit vineri un videoclip cu imagini filmate într-un imens complex subteran de rachete, numit de militanți Imad 4, cu tuneluri lungi în care se află lansatoarele pentru atacarea Israelului. 

Complexul ar fi, conform propagandei Hezbollah, "nu numai ascuns de capacitățile de recunoaștere ale inamicului, dar oferă și protecție împotriva potențialelor atacuri" ale Israelului.

În clipul cu durata de 4 minute au fost prezentate lansatoare mari de rachete și echipamente militare depozitate în tuneluri vaste, ce par să facă parte dintr-o rețea subterană prin care pot circula camioane, iar membrii Hezbollah pot fi văzuți deplasându-se pe motociclete.

Descrierea videoclipului include o declarație a secretarului general al Hezbollah, Hassan Nasrallah, care afirmă că "Israelul se va confrunta cu un destin și o realitate la care nu se aștepta în nicio zi. Războiul cu noi se extinde în toată Palestina, de la granița cu Liban până la granița cu Iordan. Până la Marea Roșie, de la Kiryat Shmona în nord, la Eilat, în sud". 

Ambasada Iranului la Beirut a comentat videoclipul susținând că Israelul ar putea fi atacat "din orice locație" din Iran. 

"În persană, numim instalațiile de rachete situate sub pământ și în interiorul stâncilor și munților  - orașe de rachete. Aceste orașe de rachete sunt situate pe tot teritoriul iranian și provoacă teroare în inimile dușmanilor Iranului", se mai spune în mesajul ambasadei iraniene care menționează și că "dacă este necesar, putem ataca inamicul din orice locație din Republica Islamică Iran". 

Videoclipul prezintă și o imagine a lui Imad Mughniyeh, liderul militar al grupării Hezbollah, care a fost asasinat în Siria în 2008, urmată de imaginea comandantului Fouad Shukr, care a fost ucis de Israel la Beirut pe 30 iulie anul acesta. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.