Ana Birchall: "‹Planul Simion› e o infracțiune de proporții ce se desfășoară sub ochii larg închiși ai clanului de la putere! Sunt 3 lucruri flagrante în neregulă cu acest plan!"


Ana Birchall: "‹Planul Simion› e o infracțiune de proporții ce se desfășoară sub ochii larg închiși ai clanului de la putere! Sunt 3 lucruri flagrante în neregulă cu acest plan!"

Imaginile cu românii nevoiași care stau la coadă pentru a semna un contract cu prezidențiabilul AUR George Simion, în speranța că vor beneficia de un apartament la preț redus, în cuantum de 35.000 de euro, dacă acesta ajunge la Palatul Cotroceni, nu scot în evidență doar o serie de acțiuni de-a dreptul imorale, partidul pro-rus enunțat mințindu-i flagrant pe acei români, ci și penale, atrage atenția Ana Birchall, fostă ministră a Justiției și candidată independentă la alegerile prezidențiale. 

În acest context, Ana Birchall amintește și cazul Caravanei Medicale a AUR, care a devenit obiectul unui dosar penal a cărui instrumentare trenează însă la Parchetul Slobozia. 

În viziunea prezidențiabilei independente, autoritățile abilitate nu iau măsuri împotriva reprezentanților AUR întrucât aceștia beneficiază de protecția actualei guvernări. Birchall reiterează cu acest prilej planul de notorietate pe care PSD l-a creionat, respectiv propulsarea lui George Simion în turul doi al alegerilor prezidențiale, competitor electoral pe care pesediștii îl consideră facil de învins.

"Ne-am întors la sălbăticia anilor '90? Eu zic că da. 

Sub ochii larg închiși ai clanului de la putere se desfășoară o infracțiune de proporții: Planul Simion. Victime sunt miile de români înșelați de un contract suspect care promite case în schimbul datelor personale.

Bieții oameni nu au de unde să știe chichițe legale, dar nici nu ar trebui să le știe. De aceea avem stat, de aceea avem Parchet și Poliție.

De ce nu îi protejează instituțiile statului?

Sunt 3 lucruri flagrante în neregulă cu planul Simion:

1. Se colectează date personale (nume, CNP, nr. telefon) de cineva care nu are niciun drept să o facă, în baza unei posibile viitoare funcții de președinte al României.

2. Președintele României nu se ocupă cu șantierele, repartizarea și creditarea apartamentelor. Deci promisiunea miroase a Caritas. Și numai numele acesta ar trebui să ne dea fiori.

3. Datele personale ale oamenilor, strânse în numele lui Simion, vor fi transferate instituției Administrației Prezidențiale, într-un scop care nu ține de această autoritate. Ultra ilegal.

Același model de troc: noi îți vindem iluzii, tu ne dai datele personale, s-a aplicat la Caravana Sănătății AUR. Ce s-a întâmplat cu dosarul penal deschis celor 4 lideri AUR pentru 'coruperea alegătorilor'? Îl țineți îngropat, până după alegeri, la Parchetul Slobozia, nu-i așa?

Mă întorc la Caritas, cel mai mare scandal de corupție al anilor '90, făcut cu girul autorităților statului. Între 2 și 8 milioane de păgubiți, români care au crezut că atunci când statul tace, când poliția stă la coadă cu tine, la ghișeu, înseamnă că totul e legal.

Mai e ceva important. Dacă atunci, în haosul anilor '90, te așteptai ca presa să nu știe de unde să apuce subiectul, acum, nu mai există nicio scuză. Nu explică oamenilor că sunt înșelați, nu cer părerea unor juriști, ci preferă senzaționalismul isteric care servește unui singur scop: propulsarea în turul 2 al candidatului AUR, singurul scenariu în care oricare dintre candidații neatinși de extremism câștigă la pas președinția României.

Un calcul ticălos, care folosește românii pe post de furaj electoral", punctează Ana Birchall într-o postare publicată pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.