Bănescu condamnă comportamentul agresiv al Dianei Șoșoacă, ce capătă acum notorietate și la nivel european: "Icoana nu este o armă, nu face politică, nu validează războaie. Icoana poartă în ea mereu un chip tăcut, smerit, nu descompus de ură și greu de privit"


Bănescu condamnă comportamentul agresiv al Dianei Șoșoacă, ce capătă acum notorietate și la nivel european: "Icoana nu este o armă, nu face politică, nu validează războaie. Icoana poartă în ea mereu un chip tăcut, smerit, nu descompus de ură și greu de privit"

Fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, subliniază că "icoana nu este o armă", adăugând, printre altele, "icoana poartă în ea mereu un chip tăcut, smerit, nu descompus de ură și greu de privit". 

Prin aceste remarci, Vasile Bănescu taxează comportamentul avut astăzi de europarlamentara SOS Diana Șoșoacă pe parcursul unei ședințe de plen a Parlamentului European. Concret, Șoșoacă a afișat o icoană și a început să zbiere că o mare parte dintre oficiali europeni sunt "sataniști". Fiind insuportabile zbieretele acesteia, eurodeptuata SOS a fost dată afară din sala din plen, context pe care l-a speculat, într-un mod perfid, transmițând că cei ce au dat-o afară se opun de fapt icoanelor și creștinismului. 

CITIȚI ȘI: Diana Șoșoacă a fost evacuată cu forța din PE după ce a zbierat și a întrerupt de mai multe ori ședința de realegere a Ursulei von der Leyen. Eurodeputata SOS a comentat apoi că Roberta Metsola s-a enervat de la icoane: „Poate e Satana! Nu a suportat să vadă icoanele cu Iisus Hristos și Fecioara Maria!”/ Cu ce alte declarații aiuritoare a mai delectat Șoșo presa străină

Sancționând comportamentul Dianei Șoșoacă, Vasile Bănescu mai precizează că "icoana nu face politică, nu validează războaie", intelectualul conservator referindu-se, prin această cale, la poziționările reprobabile ale eurodeputatei SOS prin care a susținut și susține Rusia în războiul pe care îl duce contra Ucrainei. 

"Icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și ești privit.  

E spațiul vizual, suspendat diafan între cer și pământ, al dialogului în rugăciune, act adânc civilizator, nu barbar demolator.

Icoana poartă în ea mereu un chip tăcut, smerit, nu descompus de ură și greu de privit.  

Icoana nu face politică, nu protestează, nu validează războaie, nu expectorează injurii.  

Ea doar invită tăcut la anamneză morală, la pocăință discretă, la adunarea gândurilor din risipire, la împărtășirea lor chipului blând, care te privește intens până dincolo de frontiera acestei vieți, sperând ca tu să înțelegi că nu chiar totul e deșertăciune", punctează Vasile Bănescu într-o postare publicată pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.