Revolta comercianților din Costinești: Aceștia reclamă că Horia Constantinescu cumpără voturi și se folosește de ANPC ca instrument de presiune pentru a-l ajuta pe candidatul PSD în alegeri. "Au efectuat zeci de așa-zise controale pentru a ne forța să contribuim cu bani și cu voturi la campania primarului pesedist"


Revolta comercianților din Costinești: Aceștia reclamă că Horia Constantinescu cumpără voturi și se folosește de ANPC ca instrument de presiune pentru a-l ajuta pe candidatul PSD în alegeri. "Au efectuat zeci de așa-zise controale pentru a ne forța să contribuim cu bani și cu voturi la campania primarului pesedist"

Comercianții din Costinești se revoltă. Ei reclamă că Horia Constantinescu trimite inspectorii ANPC pentru a-i forța să voteze cu candidatul PSD. Amintim că pe 7 iulie se vor repeta alegerile în Costinești.

"Inspectorii ANPC trimiși de Horia Constantinescu au făcut zeci de așa-zise controale la firmele din Costinești, pentru a ne forța să contribuim cu bani și cu voturi la campania primarului pesedist. Toate aceste controale au un singur scop, să ne șantajeze, să ne sperie și să ne oblige să votăm cu Dorin Dumitru. Parcă ne-am întors pe vremea lui Ceaușescu, ne este frică și să vorbim între noi", ne-a declarat sub protecția anonimatului unul dintre comercianții care și-a deschis recent o mică afacere în Costinești.

În urma investigațiilor noastre, am aflat că zeci de comercianți, mai mici sau mai mari, sunt în aceeași situație. Conform declarațiilor lor, în campania electorală pentru alegerile locale, numărul controalelor ANPC a crescut de câteva ori.

"Horia Constantinescu și mafia din jurul lui au interese de afaceri la noi în Costinești. Vor să-i înlăture pe toți comercianții locali și să-și aducă ei alți oameni care să lucreze pentru gașca lor, ca interpuși. De asta au nevoie să rămână primarul ăsta de acum, un mafiot care se teme de ei și care le ascultă orbește ordinele", ne-a declarat un alt comerciant din industria HoReCa, speriat, la rândul său, de modul mafiot în care PSD face campanie electorală.

Micii antreprenori din Costinești spun că Horia Constantinescu nu folosește doar șantajul, ci ar apela și la cumpărarea de voturi. Cei cu care am vorbit ne-au transmis că acesta ar fi dezvoltat o rețea prin care cumpără voturi, atât în Costinești, cât și în satul Schitu. Oamenii spun că s-ar fi "investit" sute de mii de euro pentru cumpărarea de voturi la alegerile din 9 iunie.

Alegerile locale se vor repeta la Costinești, asta după ce, în data de 9 iunie, primarul pesedist a pierdut în fața candidatului PNL la doar un singur vot.

Horia Constantinescu este un personaj controversat. El are relații de prietenie cu așa-ziși antreprenori care au legătură directă sau indirectă cu lumea interlopă. Astfel, Constantinescu promova în trecut Ferma Dacilor – o pensiune la care au murit oameni din cauza nerespectării legilor. Totodată, el lăuda investiția făcută de Pescobar în București, "Taverna Racilor", cu toate că Protecția Consumatorilor a amendat restaurantul deoarece a găsit acolo produse expirate, mizerie, muște și larve de muște. Nici Ferma Dacilor și nici "Taverna Racilor" nu aveau autorizațiile necesare pentru a funcționa.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.