Europarlamentarul Vlad Gheorghe, după ce i-au fost respinse cererile de renumărare a voturilor: „Nu rămâne așa! Mergem în instanță! Voi sesiza toate instituțiile cu atribuții în domeniu din România și UE” / Elena Lasconi anunță, la RFI, că eurodeputatul independent ar putea reveni curând în USR


Europarlamentarul Vlad Gheorghe, după ce i-au fost respinse cererile de renumărare a voturilor: „Nu rămâne așa! Mergem în instanță! Voi sesiza toate instituțiile cu atribuții în domeniu din România și UE” / Elena Lasconi anunță, la RFI, că eurodeputatul independent ar putea reveni curând în USR

Europarlamentarul Vlad Gheorghe, devenit independent după ce a demisionat din USR și care a candidat tot ca independent la alegeri europarlamentare din 9 iunie, a anunțat public că a decis să meargă în instanță pentru rezolvarea situației sale, având certitudinea că procesul de numărare a voturilor a fost „profund viciat”.

Pe de altă parte, Elena Lasconi care ar putea prelua curând președinția USR, a declarat, miercuri, la RFI că este în discuții cu partidul REPER, dar și cu Vlad Gheorghe, care va reveni curând în USR.

„Am luat legătura și cu persoane care au fost ostilizate și care au plecat din USR. Am vorbit și cu Vlad Gheorghe, care a făcut aproape 3%, nu a intrat în Parlamentul European, dar este un om foarte bun, pe care eu îl apreciez și-l respect și va veni alături de noi”, a precizat Lasconi. Mai multe detalii AICI.

Precizările lui Vlad Gheorghe legate de procesul electoral pe care îl consideră profund viciat și despre acțiunile pe care le va întreprinde în continuare:

NU RĂMÂNE AȘA! Sunt peste 220 000 de voturi numărate oficial și avem mărturii și dovezi că au fost mult, mult, mult mai multe în toate secțiile de votare. Sute de mii de români din țară şi din diaspora au ales un adevărat independent să fie vocea lor în Parlament. Au spus un NU hotărât partidelor, găştilor, grupurilor de interese. Au ales munca, nu hoția. Faptele, nu promisiunile populiste. Informațiile verificate, nu miniciuni şi fake news. Au ales să aibă încredere într-un om fără funcții publice una după alta, fără contracte cu statul, fără vile și limuzine, fără tablouri, ceasuri, "lănțicuri" în declarația de avere. Fiecare vot contează. Dacă acceptăm mizeria fără precedent de la aceste alegeri comasate, România democrată, România europeană, România pe care ne-o dorim pentru noi și copiii noștri se clatină. 

NU RENUNȚĂM! Am cerut renumărarea voturilor, o primă cerere mi-a fost respinsă, deci mergem în instanță - atac deciziile în contencios. Mai mult, voi sesiza absolut TOATE instituțiile cu atribuții în domeniu din România și din UE. Știu că sunteți dezamăgiți. Știu că nu este rezultatul pe care-l așteptați. Știu că vă doriți vești bune. Vă garantez că nu mă las, nu vă las păgubiți de dreptul vostru constituțional de a alege și lupt pentru FIECARE VOT. 

Nu au fost doar ”greșeli” normale așa cum spune AEP și cum vor cei de la putere să credem. Sunt zeci, sute, mii de probe care arată clar că procesul de numărare a voturilor a fost viciat - v-am arătat mesajele absolut cutremurătoare primite de la cetățeni care au mers la vot și s-au trezit ”furați”. În mod evident, ”greșelile” au favorizat EXCLUSIV candidații partidelor de la putere. Numărul record de voturi nule, dispariția a zeci de mii de buletine de vot, întinderea procedurilor post-vot pe o săptămână, refuzul de a renumăra voturile și încăpățânarea cu care se încearcă excluderea observatorilor independenți și a presei din toate procedurile sunt semne ÎN PLUS că alegerile comasate au fost o bătaie de joc la adresa dreptului fundamental al fiecărui român de a vota liber. Nu putem închide ochii la așa ceva!

Am ieșit mereu din ”rând” pentru că nu am acceptat - și nu voi accepta! să abdic de la valori și principii ca să-mi fie mie bine. De-aia n-am pupat inelul șefului, n-am tăcut ca ”să fie liniște” și ”stabilitate”, n-am girat compromisuri cu iz penal, n-am făgăduit marea cu sarea în campanie știind clar ce atribuții am ca europarlamentar. Nu m-am dat independent în timp ce cheltuiam banii altora, nu m-am asociat cu X sau Y numai ca să primesc voturi, nu am plătit pentru susținerea nimănui, nu m-am ”sucit”, n-am făcut circ sau teatru live, ”la emoție”. 

Vă mulțumesc că ați văzut toate astea, că ați ales să mă susțineți așa cum sunt, că ați ales să îmi dați ce e mai prețios într-o democrație - încrederea și votul vostru. Sunt recunoscător pentru toate încurajările, mesajele, poveștile personale prin care mi-ați transmis că mă sprijiniți. Speranța voastră și credința că putem schimba ceva mă obligă să merg mai departe. CONTINUĂM! #votezcontez #ReușimÎmpreună”.

Potrivit rezultatelor finale publicate de Biroul Electoral Central, Vlad Gheorghe a fost votat de 221.630 de persoane. Independentul Nicolae Ștefănuță, plecat și el în 2023 din USR, a reușit să treacă pragul de 3% pentru Parlamentul Europei, obținând nu mai puțin de 275.796 de voturi, situație care îl plasează – ca număr de voturi - destul de aproape de primarul general Nicușor Dan care a fost votat de 326.568 de bucureșteni.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.