VIDEO. Dictatura PSD PNL a fraudat alegerile din 9 iunie, iar instituțiile din subordine au decis, cu două excepții, să respingă orice contestație sau cerere de renumărare, în ciuda probelor / Investigație Europa Liberă: „Lipsesc câteva zeci de mii de voturi” / Tudor Chirilă: „SRI va avea grijä de Sectorul 1. Aşa cum s-a întâmplat din 1990 încoace în toatǎ România”


VIDEO. Dictatura PSD PNL a fraudat alegerile din 9 iunie, iar instituțiile din subordine au decis, cu două excepții, să respingă orice contestație sau cerere de renumărare, în ciuda probelor / Investigație Europa Liberă: „Lipsesc câteva zeci de mii de voturi” /  Tudor Chirilă: „SRI va avea grijä de Sectorul 1. Aşa cum s-a întâmplat din 1990 încoace în toatǎ România”

Biroul Electoral Central a decis să respingă, cu două excepții la Sectorul 2, toate cererile de renumărare ori anulare a alegerilor locale, în ciuda tuturor probelor și evidențelor indubitabile prezentate în ultimele zile în spațiul public și a unui protest în derulare, dar cu participare relativ redusă, în Piața Victoriei. 

Printre ele sunt și cele referitoare la Sectorul 1 ori, precum și cele depuse de Reper în judeţele Mureş şi Iaşi. 

A fost acceptată renumărarea doar în două secții din Sectorul 2. Este vorba despre secțiile 195 și 265. Biroul Electoral de la Sectorul 2 a respins însă renumărarea în alte  34 de secții unde reprezentanții USR consideră că au fost nereguli. USR a contestat această decizie și așteaptă rezultatul contestației.

Cererea de anulare a alegerilor din Sectorul 1 al Capitalei a fost respinsă, sâmbătă seară, de BEC. Solicitarea fusese formulată de Alianţa Dreapta Unită USR - PMP - Forţa Dreptei. Potrivit datelor centralizate de BEC, George Tuță, candidatul comasaților PSD PNL, a obținut 36,61% din voturi, iar Clotilde Armand, 35,92% din voturi.

În rest, absolut toate contestațiile depuse la Biroul Electoral Central, prin care se solicita renumărare sau anulare a alegerilor locale, au fost respinse, conform unui comunicat semnat sâmbătă de președintele BEC, judecătorul Vasile Bîcu.

Circumscripțiile în care se cerea anularea alegerilor locale erau din județele Arad, Bihor, Botoșani, Mehedinți, Sibiu, Iași, Gorj, Buzău, Călărași, Mediaș, Brașov, Constanța, Mureș, Olt și Municipiul București.

Reper solicitase renumărare pentru 117 secţii de votare din judeţul Mureş şi 82 secţii din judeţul Iaşi.

Publicația Europa Liberă arată că, conform unei analize proprii, aproape 10.000 de buletine de vot distribuite bucureștenilor nu se mai regăsesc în rezultatele finale. Informațiile rezultă din simpla consultare a proceselor verbale oficiale ale Autorității Electorale Permanente (AEP). În toată țară, lipsesc câteva zeci de mii de voturi, conform estimărilor Europei Libere. Detalii AICI

Situația pe scurt la Sectorul  2:

 

Clotilde Armand a reacționat din nou, luni dimineață, pe pagina sa de Facebook arătând că sacii cu voturi de la Sectorul 1 sunt deja strânși sub paza Jandarmeriei și mutați, în ciuda unei contestații depuse la Biroul Electoral Municipal. 

„În loc să accepte să renumere voturile, Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice și să distrugă sacii cu voturi din Piața Amzei de la BES Sectorul 1. Nu mai are răbdare să aștepte contestația de la Biroul Electoral Municipal, nu mai așteaptă nici verdictul magistraților privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situația sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot. Vrea să facă imposibilă orice renumărare. Se șterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale de la Sectorul 1. Ce face acest guvern este un atentat la democrație și la valorile statului de drept”, a scris Armand.

„SRI a câştigat alegerile în Sectorul 1. Va începe o erǎ frumoasǎ cǎci, se ştie, SRI construieşte, nu urmǎreşte, SRI proiecteazǎ, nu fileazä. Vom avea parcǎri multe, spațiu verde, Romprest nu va mai fi gǎina cu ouǎle de aur a mafioților, se va sistematiza, se va eficientiza, serviciile publice vor fi doar în slujba cetǎțenilor, mafia imobiliarǎ va fi eradicatǎ, vom avea bineînțeles multe borduri noi şi flori, multe flori, iar primarul de sector va lucra într-o sinergie nesperatǎ cu primarul general. Terasele din Herǎstrǎu, fǎrā autorizație, vor dispǎrea, parcul va fi redat cetǎțenilor, nopțile vor fi liniştite, fǎrä zgomot. SRI va avea grijä de Sectorul 1. Aşa cum s-a întâmplat din 90 încoace în toatǎ România. Ar fi pǎcat ca Sectorul 1 sǎ nu beneficieze de realizǎrile în infrastructurǎ vizibile peste tot în România, mai ales în zona de sud, realizǎri excepționale ale politicienilor dedicați serviciului public din ultimi 30 de ani. Se vorbeşte (cicǎ sunt şi dovezi) cǎ s-ar fi furat voturi la aceste alegeri. Oamenii nu înțeleg cǎ pentru binele suprem tre sǎ rişti un pic. Ce conteazǎ câteva mii de voturi furate când viitorul aratǎ aşa de bine?”, a reacționat și Tudor Chirilă pe pagina sa oficială de Facebook. 


Foto sus: Corupția Ucide

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.