Candidații USR de la Sectoarele 1 și 2 au reușit să recupereze, cu mari eforturi, câteva sute din voturile furate. Consilier local Sector 2: „Diferența de voturi rămasă este de sub 200 de voturi în favoarea PSD și scade cu fiecare secție renumărată. Mai sunt 30 de secții cu probleme”


Candidații USR de la Sectoarele 1 și 2 au reușit să recupereze, cu mari eforturi, câteva sute din voturile furate. Consilier local Sector 2: „Diferența de voturi rămasă este de sub 200 de voturi în favoarea PSD și scade cu fiecare secție renumărată. Mai sunt 30 de secții cu probleme”

Până joi dimineață, potrivit informațiilor apărute în spațiul publica, Radu Mihaiu și Clotilde Armand, candidații USR la sectoarele 1 și 2 ale Capitalei, reușiseră să recupereze mai mult sute din voturile pe care le-au reclamat ca fiind fie trecute în mod eronat la alți candidați, fie dispărute pur și simplu din procesele verbale sau încărcat greșit în sistem (așa cum se prezintă acestea pe siteul prezenta.roaep.ro)

„Secția 352 a fost numărată. Incidentul documentat.  Încheiem o zi lungă și grea, dar a meritat. 294 voturi de la voi au fost scoase la lumină. 294 voturi în plus din doar 2 secții renumărate azi. Însă nu am terminat.  Mai sunt 30 de secții de renumărat. 30 de secții cu suspiciuni grave pe care PSD PNL le ține sub capac pentru că știu și ei că pierd”, a precizat Radu Mihaiu.

Primarul de la Sectorul 2 mai precizase următoarele, într-o postare, de miercuri, de pe pagina sa oficială de Facebook: „Cu fiecare secție găsim seturi noi de nereguli. La Secția 203 pe lângă că s-au găsit încă 7 voturi valabile pentru mine amestecate prin alte teancuri am descoperit și altceva mai grav. Erau și mai puține pentru contracandidatul PSDist, cu 25 mai puține decât se numărase inițial. Nu e de mirare că nu ieșeau cheile de control”.

„Foaaaaarte interesant ce se întâmplă la S2. Diferența de voturi rămasă este de sub 200 de voturi în favoarea PSD și scade cu fiecare secție renumarata.Mai sunt 30 de secții cu probleme”, a scris și Radu Nedelcuț, consilier local la Sectorul 2. 

Tot consilierul preciza într-o altă postare: „A fost chemata Poliția. Deja renumărarea voturilor la S2 vine cu un imens semn de întrebare. Ce sa mai renumeri dacă au fost tăiați sacii și au fost sustrase voturi? Democrația în România se clatină rău zilele astea”.

„Sunt la Biroul Electoral de Sector unde comisia de la secția 352 reclamă că sacii au fost tăiați. Nu mi se permite accesul să asist ca observator la renumărarea obținută cu greu azi”, preciza și primarul Mihaiu.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a avut o primă reacție pe acest subiect, afirmând că birourile electorale trebuie să verifice reclamațiile și să înlăture orice suspiciune privind corectitudinea alegerilor.

„Față de informațiile din spațiul public referitoare la desfășurarea procesului electoral, în special la sectoarele 1 și 2:

1. Legitimitatea aleșilor este fundamentul democrației. Birourile electorale trebuie să ia oricât timp este nevoie pentru a verifica și a înlătura orice suspiciune cu privire la corectitudinea procesului electoral.

2. Fapta de a înlocui procesul verbal semnat de membrii comisiei din secția de votare cu un alt proces verbal trimis biroului electoral este extrem de gravă și trebuie cercetată urgent de parchete (nu am informația despre cât de frecventă este această faptă și dacă a influențat rezultatul votului).

3. Este anormal de mare numărul de buletine de vot care au ajuns în secții și nu au ajuns la alegători și numărul de buletine de vot care au ajuns la alegători și nu au mai ajuns în urne. Trebuie făcută o analiză a modului în care buletinele de vot au dispărut.

4. Este inadmisibilă organizarea procesului electoral, cu membri ai birourilor electorale la limita epuizării și formalități neîncheiate la câteva zile de la alegeri. AEP nu a avut nicio preocupare în toți acești ani să adapteze procesul electoral la exemplele de bună practică din alte țări”, a precizat Nicușor Dan.

O reacție a avut și Marcel Ciolac: Marcel Ciolacu și PSD batjocoresc voturile a zeci de mii de români. Declarații revoltătoare ale premierului despre situația furtului de voturi de la sectoarele 1 și 2: „Văd niște oameni care au pierdut alegerile și stau toată ziua pe la televizor” / PSD într-un comunicat: „USR a pierdut dreptul de a mai contesta rezultatul alegerilor”

Și la Sectorul 1 situația pare că se complică, noi și noi voturi fiind scoase la lumină de pe unde nici n-ai crede: voturi valabile dintr-o secție,  descoperite în urma unei alte secții.

„Într-o singură secție verificată din nou am recuperat 187 de voturi. Una singură și 166. Peste 1000 nu se găsesc iar alte câteva sute de procese verbale sunt modificate din pix fără să mai fie numărate voturile respective. Am depus peste 80 solicitări de renumărare și n-am primit niciun răspuns din partea BES. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a putea fi renumărate voturile din Sectorul 1”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Într-o postare anterioară: 

„Altă fraudă. La secția Nr. 144 a mers metoda de fraudare a voturilor denumită "suveică" de minune! Este confirmată frauda în noul proces verbal de pe site-ul AEP in care este scris ca 4 voturi s-au regăsit în urna altei secții! Le este frica să renumere voturile. Fiindcă au furat mii de voturi într-un mod îngrozitor.”

„Vă prezint alte dovezi flagrante de fraudare a procesului electoral pentru funcția de Primar al Sectorului 1 București

Alegerile din 9 iunie 2024 au fost viciate inclusiv prin organizarea și desfășurarea necorespunzătoare de către AEP a procesului electoral. Membrii secțiilor de votare au fost obligați să muncească fără pauză peste 24h fără întrerupere, în unele cazuri chiar 50h, ceea ce pune sub semnul întrebării capacitatea lor de concentrare și atenția în prevenirea fraudelor.

În mod normal, după numărarea voturilor ar trebui să nu existe nicio diferență între numărul de buletine de vot ajunse în secții și numărul de buletine de vot consemnate in procesul verbal final. Nu ar trebui să existe nicio diferență între numărul de votanți și numărul de voturi - valabile + nule. Matematica nu minte! Am descoperit însă numeroase secții de la care lipsesc buletine de vot.

Prin verificarea a 41 secții de votare, am stabilit ca diferența dintre numărul de buletine de vot distribuite in secțiile din Sectorul 1 și suma dintre numărul de buletine de vot utilizate + buletine anulate depășește 2097 buletine de vot care nu au fost procesate legal. Această diferență nu poate fi explicată sau admisă. Ea a fost “rezolvată” la BES în mod abuziv, prin modificarea “din pix” a cifrelor pe procesele verbale pentru a forța închiderea sumelor, dar fără vreo renumărare sau justificare plauzibilă. Secțiile respective sunt: 1, 3, 5, 9, 12, 13, 20, 21, 29, 33, 35, 40, 43, 44, 49, 53, 63, 67, 78, 79, 82, 86, 87, 99, 110, 118, 122, 127, 131, 141, 142, 143, 144, 145, 157, 158, 161, 162, 163, 164, 166.

Mai mult, diferența dintre numărul total de alegători prezenți și numărul de voturi valabil exprimate + voturi nule în 38 secții este de încă 454 voturi dispărute fără explicație, care au fost fie “pierdute”, fie au putut fi sustrase de persoane rău intenționate. Secțiile respective sunt: 1, 9, 12, 15, 20, 21, 25, 33, 34, 35, 41, 43, 44, 51, 63, 67, 74, 79, 86, 87, 99, 106, 110, 112, 118, 119, 122, 129, 136, 142, 143, 144, 157, 158, 161, 163, 166. Și aceste probleme inacceptabile au fost “rezolvate” tot în mod abuziv, din pix, fără justificare.

Din lipsa de timp, nu am putut analiza toate secțiile de votare, dar este evident că fenomenul este generalizat la majoritatea secțiilor.

În fapt, diferența provizorie de voturi între candidatul ADU și candidatul PSD-PNL este sub 450 de voturi, adică sub 0,5% din total votanți.

Ținând cont de faptul că numărul de buletine de vot problematice depășește de peste 5 ori diferența provizorie de voturi dintre primii doi candidați, este plauzibil ca erorile din procesul electoral privind procesarea acestor voturi să fi putut schimba rezultatul alegerilor, împiedicând astfel dreptul fundamental la libera exprimare a intenției de vot a cetățenilor”, a arătat Armand într-o altă precizare pe pagina sa oficială de Facebook, însoțită de imagini cu procesele verbale cu erori majore. Foto jos

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Diana Șoșoacă, spitalizată după o încăierare cu jandarmii, în apropierea unui depozit cu voturi din Sectorul 3 / Ce a reclamat senatoarea către forurile europene: „Mai mulţi jandarmi m-au înconjurat şi m-au lovit din toate părţile, lăsându-mi urme de lovituri pe corp, eu pierzându-mi apoi cunoştinţa în urma unei lovituri la cap”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.