VIDEO. Diana Șoșoacă, spitalizată după o încăierare cu jandarmii, în apropierea unui depozit cu voturi din Sectorul 3 / Ce a reclamat senatoarea către forurile europene: „Mai mulţi jandarmi m-au înconjurat şi m-au lovit din toate părţile, lăsându-mi urme de lovituri pe corp, eu pierzându-mi apoi cunoştinţa în urma unei lovituri la cap”


VIDEO. Diana Șoșoacă, spitalizată după o încăierare cu jandarmii, în apropierea unui depozit cu voturi din Sectorul 3 / Ce a reclamat senatoarea către forurile europene: „Mai mulţi jandarmi m-au înconjurat şi m-au lovit din toate părţile, lăsându-mi urme de lovituri pe corp, eu pierzându-mi apoi cunoştinţa în urma unei lovituri la cap”

Diana Șoșoacă s-a încăierat, miercuri, cu mai mulți jandarmi în apropierea unei locații din Sectorul 3, strada Liviu Rebreanu 29, în care erau transferați sacii cu vot, aparent, de la Sectorul 5. Senatoarea și susținătorii săi au acuzat forțele de ordine și pe muncitorii care cărau sacii (din imagini păreau sigilați) că ascund fraudele petrecute la alegerile din 9 iunie.

În încăierare, de fapt, mai mult o împingere reciprocă, Diana Șoșoacă s-a ales cu contuzii în zona picioarelor (prezentate inițial în liveurile transmise de la fața locului). 

Ulterior a fost chemată o ambulanță unde senatoarei i s-au acordat îngrijiri medicale, aceasta reluându-și apoi protestul și cearta cu forțele de ordine cărora le-a adresat injurii și amenințări. La protest s-a aflat și colegul său Luis Lazarus, viitor eurodeputat, care însă a evitat să fie prins în încleștarea cu forțele de ordine și a rămas în Live chiar și când senatoarei i s-a făcut rău și solicita, plângând, o ambulanță. VIDEO de la aproximativ ora 01:16.

Este drept că jandarmii aflați la fața locului nu au vrut să spună cu claritate despre ce saci și voturi este vorba și să dea mai multe detalii despre transportul efectuat, în virtutea unui proces electoral transparent, democratic care să nu inducă alegătorilor impresia de manevre dubioase. Nicio altă autoritate nu a venit cu precizări sau lămuriri ulterioare, tăcerea pe aceast subiect amplificând suspiciunile deja existente în spațiul public, chiar dacă respectivul transport conținea, cel mai probabil, voturile deja numărate de la secțiile de votare și consemnate în procesele verbale.

 

Context mai larg. Pe fondul scandalului voturilor furate/greșite de la Sectoarele 1 și 2 ale Capitalei, urmate de descoperirea unui număr important voturi „pierdute”/„greșite” în cazul partidului REPER, Alianței Dreapta Unită, dar și al celor doi independenți candidați la europarlamentare (Vlad Gheorghe afirmă că ar fi vorba chiar despre mii de voturi în cazul său, pe unele reușind să le recupereze), Diana Șoșoacă și SOS au acuzat, fără dovezi clare, că alegerile din 9 iunie au fost furate, solicitând refacerea lor „sub subpraveghere internațională”.

„Senatoarea Diana Șoșoacă a stat câteva ore la Spitalul de Urgență Floreasca la UPU, iar diagnosticul ei include, conform medicilor, mai multe componente: traumatism cranio-cerebral, traumatism vertebral toracal direct, contuzii umăr drept, contuzii glezne, contuzii membre inferioare și membre superioare.

Diana Șoșoacă va merge mâine la IML pentru a prezenta aceste concluzii ale medicilor. Acest diagnostic a venit ca urmare a loviturilor primite de președintele SOS România, viitor europarlamentar, în cursul zilei (de miercuri, n.red), în încăierarea cu jandarmii care păzeau un loc de depozitare al voturilor despre care senatoarea a spus că sunt voturi furate și a cerut verificarea lor”, a transmis partidul SOS într-un scurt comunicat.

„Diana Șoșoacă a trimis astăzi o sesizare către OSCE, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană, Parlamentul European, Ombudsman European, Parchetul European în care acuză „un abuz inimaginabil al Jandarmeriei Române pentru a ascunde voturile furate” și solicită reluarea alegerilor”, mai precizează comunicatul SOS.

„Astăzi, 12.06.2024, în jurul orei 13.00, am descoperit pe Strada Liviu Rebreanu nr. 29 din Bucureşti, Sector 3, o clădire fără însemne, unde persoane nelegitimate şi fără însemne descărcau saci cu voturi. În calitate de senator al României şi de candidat la alegerile europarlamentare, am solicitat procesele verbale de predare-primire a acelor voturi, precum şi acces în incinta respectivă care nu respecta normele legale de depozitare a voturilor pentru a verifica provenienţa voturilor şi legalitatea întregii proceduri.

Jandarmeria nu doar că nu a verificat legalitatea transportului de voturi şi cine sunt persoanele care mutau sacii cu voturi, dar a acţionat cu violenţă împotriva mea, deşi sunt reprezentant al autorităţii de stat şi, în plus, candidat la alegerile europarlamentare.

Astfel, mai mulţi jandarmi m-au înconjurat şi m-au lovit din toate părţile, lăsându-mi urme de lovituri pe corp, eu pierzându-mi cunoştinţa în urma unei lovituri la cap şi având nevoie de intervenţia unei Ambulanţe şi, ulterior, de o vizită la spital.

Complicitatea autorităţilor statului e aşa de mare încât nimeni nu a avut curajul să intervină pentru a potoli violenţa jandarmilor sau a verifica ce se întâmplă cu voturile din saci, deşi am apelat şi numărul de urgenţă 112, Direcţia Naţională Anticorupţie, Autoritatea Electorală Permanentă, Biroul Electoral Central precum şi Serviciul de Protecţie şi Pază pentru a-mi asigura protecţia ca demnitar pentru că jandarmii au declarat că ei nu îmi recunosc această calitate şi nu îi interesează.

Acest atac al Jandarmeriei împotriva unui senator al României şi candidat la alegerile europarlamentare este menit să ascundă frauda imensă de la alegeri şi să descurajeze toate protestele împotriva fraudării alegerilor. De menţionat că nivelul nemaivăzut al fraudelor de la alegerile din 9 iunie a fost sesizat şi de alte partide din Opoziţie, dar toate contestaţiile au fost respinse, indiferent de la ce partid erau. Dar folosirea violenţei împotriva unui senator şi candidat la alegerile europarlamentare arată frica autorităţilor şi dorinţa lor de a ascunde frauda din aceste alegeri cu orice preţ. Ca dovadă, nici până acum autorităţile nu au fost în stare să finalizeze numărătoarea voturilor.

Vă solicit, de aceea, trimiterea unei delegaţii internaţionale pentru a verifica frauda imensă din aceste alegeri, comparabilă cu cea din 1946 când comuniştii au preluat puterea în România prin furtul masiv al voturilor, precum şi să determinaţi autorităţile din România să reia tot procesul de votare pentru că alegerile din 9 iunie au fost furate.

Voi solicita la rândul meu autorităţilor române recunoaşterea fraudei din aceste alegeri şi refacerea lor sub supraveghere internaţională”, a precizat Diana Șoșoacă în sesizarea trimisă instituțiilor europene, potrivit publicației stiripesurse.ro.  

Încăierarea de la 1:16.00:


 

 

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.